۷ بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران | راهنمای جامع و امن ۱۴۰۳

۷ بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران | راهنمای جامع و امن ۱۴۰۳

بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران

پیدا کردن بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران، که هم امن باشه و هم کارمزدش به صرفه، دغدغه خیلی از ماهاست. اگه دنبال جایی هستی که خیالت از بابت پولت راحت باشه، بتونی با خیال آسوده خرید و فروش کنی و به کلی رمزارز دسترسی داشته باشی، جای درستی اومدی. ما اینجا همه چیز رو برات شفاف می کنیم تا بهترین انتخاب رو داشته باشی.

بازار ارزهای دیجیتال توی ایران، قلق های خاص خودش رو داره. تحریم ها، نوسانات بازار و یه عالمه صرافی که هر کدوم ادعای بهترین بودن رو دارن، می تونه آدم رو حسابی گیج کنه. اما نگران نباش، چون قراره با هم قدم به قدم پیش بریم و ببینیم چه چیزهایی برای انتخاب یه صرافی خوب واجبه. این راهنما بهت کمک می کنه تا با چشم باز و خیال راحت، وارد این دنیای هیجان انگیز بشی و دیگه نگران گیر افتادن پولت یا کلاهبرداری های احتمالی نباشی.

چرا انتخاب صرافی ارز دیجیتال در ایران حیاتی است؟

فکرشو بکن، داری توی یه بازار پر از فرصت قدم می ذاری که می تونه زندگیت رو عوض کنه، اما اگه قدم اول رو اشتباه برداری، ممکنه همه سرمایه ات دود بشه و به هوا بره. صرافی ارز دیجیتال دقیقاً همون جاییه که می تونی ارزهای دیجیتالت رو بخری، بفروشی یا حتی به همدیگه تبدیل کنی. مثل یه بانک توی دنیای دیجیتاله، اما با یه سری تفاوت های اساسی.

یکی از مهم ترین دلایل حساسیت توی انتخاب صرافی توی ایران، داستان تحریم هاست. دیدیم که چطور صرافی های خارجی حساب خیلی از کاربرای ایرانی رو بلوکه کردن و پولشون رو بالا کشیدن. پس انتخاب یه صرافی داخلی معتبر، امن ترین راهیه که می تونی برای خودت انتخاب کنی. علاوه بر این، نوسانات بازار هم گاهی اوقات اونقدر زیاده که اگه صرافی ات قابل اعتماد نباشه یا پشتیبانی درست حسابی نداشته باشه، ممکنه توی یه چشم بهم زدن، فرصت های طلایی رو از دست بدی یا حتی ضرر کنی. پس، انتخاب یه صرافی که هم از نظر امنیتی قوی باشه و هم بتونه تو رو توی مسیر درست راهنمایی کنه، از نون شب هم واجب تره.

معیارهای جامع برای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی

وقتی می خوایم یه کفش بخریم، به کلی چیز نگاه می کنیم؛ از سایز و رنگ گرفته تا راحتی و قیمتش. انتخاب صرافی ارز دیجیتال هم دقیقاً همینه، باید به کلی معیار مهم دقت کنی تا بعداً پشیمون نشی. اینجا مهم ترین چیزایی که باید حواست بهشون باشه رو برات می گم:

امنیت و اعتبار

اینجا دیگه شوخی نداریم! امنیت، مهم ترین فاکتوره. صرافی باید مثل یه قلعه مستحکم از دارایی های تو محافظت کنه. حتماً چک کن که صرافی از احراز هویت دو مرحله ای (2FA) پشتیبانی می کنه؟ دارایی ها رو توی کیف پول های سرد (آفلاین) نگه می داره؟ سابقه هک یا مشکلات امنیتی قبلی نداشته؟ یه صرافی معتبر معمولاً مجوزهای لازم رو داره و سابقه فعالیت طولانی و شفافی توی بازار از خودش نشون می ده. اگه صرافی بیمه دارایی هم داشته باشه، که دیگه عالیه و خیال آدم رو راحت می کنه.

ساختار کارمزدها

هیچ کسی دوست نداره بی خودی پول بده! کارمزدها می تونن حسابی از سودت کم کنن. پس شفافیت کارمزدها خیلی مهمه. ببین کارمزد واریز و برداشت ریالی چقدره؟ کارمزد معاملات خرید و فروش (میکر/تیکر) چنده؟ بعضی صرافی ها اگه حجم معاملاتت زیاد بشه، تخفیف کارمزد می دن که این خودش یه امتیاز بزرگه. حواست باشه کارمزدهای پنهان یا اضافی نداشته باشن.

تنوع رمزارزها و شبکه های پشتیبانی شده

آدمیزاد تنوع طلبه! اگه می خوای توی دنیای کریپتو حسابی مانور بدی، صرافی ات باید کلی رمزارز رو پشتیبانی کنه. فقط بیت کوین و اتریوم که نیست! باید بتونی توکن های جدید و شبکه های مختلف (مثل ERC20، TRC20، BEP20 و …) رو هم پیدا کنی. هرچی تنوع بیشتر باشه، گزینه های بیشتری برای سرمایه گذاری یا ترید داری و دیگه نیازی نیست برای هر ارز بری سراغ یه صرافی دیگه.

رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX)

یه صرافی خوب باید استفاده ازش راحت باشه، حتی اگه مبتدی هستی. رابط کاربری ساده، اپلیکیشن روان و زیبا برای گوشی (اندروید و iOS) و وب سایت شیک و کاربردی، نشونه یه صرافی با فکره. اگه توی پلتفرم، همه چیز سر جای خودش باشه و راحت بتونی نویگیشن کنی، حسابی از کار کردن باهاش لذت می بری و کمتر خطا می کنی.

کیفیت و سرعت پشتیبانی مشتریان

مشکل که برای هر کسی پیش میاد! اونجاست که اهمیت پشتیبانی معلوم می شه. آیا صرافی چت آنلاین داره؟ تلفنی جواب می ده؟ تیکت ها رو سریع بررسی می کنه؟ تیمی که پشت تلفن یا چت هستن، حرفه ای و کاربلدن؟ یه پشتیبانی قوی می تونه توی لحظات حساس، حسابی کمکت کنه و از سردرگمی نجاتت بده.

نقدینگی و حجم معاملات

نقدینگی یعنی چقدر راحت می تونی دارایی هات رو بخری یا بفروشی. صرافی هایی که حجم معاملات بالایی دارن، نشون می ده که کلی کاربر فعال دارن و می تونی سفارشت رو سریع و بدون دردسر اجرا کنی. این برای معامله گرای حرفه ای که توی کسری از ثانیه تصمیم می گیرن، خیلی مهمه.

امکانات و قابلیت های معاملاتی

بعضی صرافی ها فقط خرید و فروش ساده رو ارائه می دن، اما بعضیاشون کلی امکانات پیشرفته دارن. مثلاً بازارهای OTC (خرید و فروش مستقیم از صرافی) و P2P (خرید و فروش همتا به همتا)، انواع سفارش گذاری (لیمیت، مارکت، حد ضرر، حد سود، OCO)، قابلیت های پیشرفته مثل ربات تریدر، API برای معامله گرای حرفه ای، همه اینا می تونن تجربه تو رو خیلی بهتر کنن.

امکانات جانبی

فقط خرید و فروش نیست که مهمه! بعضی صرافی ها کلی امکانات جانبی دیگه هم دارن که می تونن به دردت بخورن. مثلاً استیکینگ (سود گرفتن از نگهداری ارز)، وام دهی کریپتو، طرح های سوددهی، جوایز و پاداش ها برای کاربران فعال، یا حتی پلتفرم های آموزشی. این چیزها می تونن ارزش افزوده زیادی برای یه صرافی ایجاد کنن.

فرآیند احراز هویت

احراز هویت یه جورایی لازمه برای ورود به دنیای کریپتو توی ایران. ببین صرافی چقدر احراز هویتش ساده و سریعه. چه مدارکی می خواد؟ چقدر طول می کشه تا حسابت تایید بشه؟ محدودیت های واریز و برداشت توی هر سطح کاربری چیه؟ هرچی این فرآیند روان تر باشه، بهتره.

نظرات و شهرت کاربران

حرف مردم، حرف مردمه! همیشه قبل از انتخاب، یه سری به انجمن ها و شبکه های اجتماعی بزن و نظرات بقیه کاربرها رو بخون. البته حواست باشه که بعضی نظرات ممکنه مغرضانه باشن، اما در کل می تونه یه دید خوب بهت بده که صرافی چقدر بین کاربرها محبوب و قابل اعتماده.

معرفی و بررسی بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی

حالا که با معیارهای انتخاب صرافی آشنا شدی، وقتشه بریم سراغ معرفی بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی که توی بازار فعال هستن. سعی می کنم هر صرافی رو با جزئیات لازم و یه نگاه جامع بهت معرفی کنم تا خودت بتونی بهترین تصمیم رو بگیری.

آبان تتر

صرافی آبان تتر از قدیمی های این بازاره که فعالیتش رو از سال 1397 شروع کرده. اولش فقط روی تتر تمرکز داشت، اما الان کلی رمزارز رو پشتیبانی می کنه و تنوعش حسابی بالاست. تیمشون از دانشجوهای شریف بودن و هدفشون هم از اول فراهم کردن یه محیط ساده برای معامله تتر بوده.

آبان تتر الان از بیش از 490 رمزارز پشتیبانی می کنه، یعنی دستت حسابی بازه. احراز هویتشون سریعه و پشتیبانی 24 ساعته هم دارن. امکان معاملات فوری و حرفه ای رو هم فراهم کردن که برای همه ی معامله گرها خوبه.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۷
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۴۹۰ ارز
تعداد کاربران بیش از ۱ میلیون نفر
کارمزد معاملات ثابت ۰/۳ درصد برای معاملات تتری، پله ای بین ۰/۳ تا ۰/۲ درصد برای معاملات تومانی
احراز هویت سریع
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری
اپلیکیشن اندروید و iOS

او ام پی فینکس

صرافی او ام پی فینکس نسبتاً جدیدتره و از سال 1399 کارش رو شروع کرده. با اینکه عمر زیادی نداره، اما حسابی خودش رو تو دل کاربرا جا کرده و جزو بهترین ها محسوب می شه. مهم ترین نکته مثبتش اینه که تا حالا هیچ حمله یا نفوذ امنیتی رو تجربه نکرده، یعنی می تونی به امنیتش اعتماد کنی.

کارمزدهای او ام پی فینکس خیلی پایینه و هرچی حجم معاملاتت بیشتر بشه، کارمزد کمتری پرداخت می کنی. خدمات متنوعی مثل تبدیل دارایی های کوچک، ابزارهای محاسباتی سود و زیان، چارت های قیمتی پیشرفته، واریز و برداشت آنی و حتی امکان ساخت ربات های معاملاتی رو هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۹
تعداد کوین ها ۹۳ ارز
هزینه های معامله ۰.۰۰۳۵ درصد (پایین و پله ای)
پشتیبانی پاسخگویی سریع (۱ دقیقه)
اپلیکیشن دارد
رابط کاربری متوسط

والکس

والکس یکی دیگه از صرافی های معتبره که توسط دانشجوهای دانشگاه شریف تأسیس شده. سابقه فعالیت بالایی داره و بیش از یک میلیون کاربر رو جذب کرده. احراز هویت توی والکس کمی سفت و سخته و برای تایید باید شماره تلفن ثابت بدی، اما این کار به خاطر امنیت بیشتره. برداشت و واریز ریالی حدود 24 ساعت طول می کشه و کارمزد معاملاتش هم به حجم معاملات 3 ماه اخیرت بستگی داره.

والکس امکانات خوبی مثل تعیین حد ضرر توی بازار حرفه ای، نمودارهای لحظه ای و تحلیل تکنیکال، استیکینگ، کیف پول اختصاصی امن و حتی ربات معامله گر داره. پشتیبانی 24 ساعته و اپلیکیشن اندروید و iOS هم از نقاط قوتشه.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۸
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۲۹۰ ارز
کارمزد معاملات پله ای و ثابت: بین ۰/۳۵ تا ۰/۱ میکر و تیکر در بازار تومانی، بین ۰/۲ تا ۰/۱۳ میکر و تیکر در بازار تتری
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت و تلفن
اپلیکیشن اندروید و iOS

بیت پین

بیت پین هم با بیش از 300 ارز دیجیتال، جزو صرافی های مطرح ایرانیه. این صرافی برای امنیت دارایی های کاربراش از کیف پول سرد استفاده می کنه که بالاترین سطح امنیته. بیت پین امکان استیکینگ ارزهایی مثل کاردانو، سولانا و ترون رو هم فراهم کرده که می تونی ازش سود بگیری. کارمزدش هم بین 0.06 تا 0.32 درصده که نسبتاً پایینه.

احراز هویت توی بیت پین معمولاً کمتر از 4 ساعت طول می کشه و برداشت از حساب هم بسته به مبلغ، بین 5 دقیقه تا 12 ساعت زمان می بره. اپلیکیشن اندروید و iOS هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۹
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۳۰۰ ارز
کارمزد معاملات بین ۰/۰۶ تا ۰/۳۲ درصد (صفر برای خرید و فروش آنی)
امنیت کیف پول سرد
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت، تلفن در ساعات کاری

نوبیتکس

نوبیتکس، یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین صرافی های ایرانیه که از سال 1396 فعالیت می کنه. البته در زمان نگارش این مقاله، بعد از یه هک، بخشی از فعالیت هاش موقتاً دچار اختلال شده، اما به سرعت دارن به حالت عادی برمی گردن. نوبیتکس از بیش از 130 ارز دیجیتال پشتیبانی می کنه و بازارهای تتری، بیت کوینی و ریالی متنوعی داره.

نوبیتکس امکانات پیشرفته ای مثل خرید و فروش تعهدی (معامله اهرم دار)، استخر مشارکت، استیکینگ و ذخیره سازی آفلاین داره. احراز هویتش هم آسونه. حداقل مبلغ برای معامله توی نوبیتکس 300 هزار تومنه.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۶
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۱۳۰ ارز
کارمزد معاملات بین ۰/۲ تا ۰/۳۵ درصد
امکانات ویژه خرید و فروش تعهدی، استیکینگ، استخر مشارکت، API
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت، تیکت و تلفن

رمزینکس

رمزینکس هم از سال 1396 فعالیتش رو شروع کرده و تونسته کلی مشکل کاربرای ایرانی رو حل کنه، مخصوصاً بحث بلوکه شدن دارایی ها توی صرافی های خارجی. این صرافی از معاملات همتا به همتا (P2P) پشتیبانی می کنه و ارزش گذاری رو بر اساس پول ملی ایران انجام می ده. رمزینکس بیش از 330 ارز دیجیتال رو پشتیبانی می کنه و کارمزدش هم نسبتاً پایینه.

امکانات خوبی مثل ربات معامله گر و معامله اهرمی هم داره. پشتیبانیش 24 ساعته هست، اما سرعت پاسخگویی توی بعضی از گزارش ها کمی ضعیف بوده. اپلیکیشن اندروید و iOS هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۶
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۳۳۰ ارز
کارمزد معاملات بین ۰/۲۵ تا ۰/۰۵۲۵ درصد (صفر برای خرید و فروش آنی)
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری (سرعت ضعیف)
اپلیکیشن اندروید و iOS

تترلند

تترلند از سال 1396 فعالیت می کنه و هدف اصلیش افزایش سرعت تراکنش ها، امنیت معاملات و ارائه محتوای آموزشی بوده. این صرافی بیش از 450 ارز رو لیست کرده و امکان استیکینگ (قلک تترلند) رو هم به کاربراش می ده. یه نکته جالب دیگه هم دارن، خیریه ای به اسم مهر تترلند که می تونی توی کار خیر سهیم بشی.

کارمزد معاملاتش بین 0 تا 0.49 درصده و پشتیبانیش هم معمولاً تو 5 دقیقه جواب می ده. اپلیکیشن اندروید و وب اپلیکیشن هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۶
تعداد کوین ها بیش از ۴۵۰ کوین
کارمزدها ۰ تا ۰٫۴۹ درصد
امکانات ویژه استیکینگ (قلک تترلند)، اعتبار خرید، گیفت کارت، پاداش کیف پول
پشتیبانی ۵ دقیقه پاسخگویی، ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری

تبدیل

صرافی تبدیل هم جزو بهترین هاست و با بیش از 480 ارز و 740 بازار معاملاتی، تنوع خوبی رو ارائه می ده. پشتیبانی 24 ساعته داره و برداشت آنی رو فراهم کرده. تیمشون از متخصصین حوزه مالی و فناوری هستن و سعی می کنن ابزارهای ساده و کارآمد ارائه بدن.

تبدیل ابزارهای پیشرفته ای مثل ربات تریدر و معاملات اهرم دار رو داره و می تونی حد سود و ضرر رو هم تنظیم کنی. تعداد کاربرای فعالش بیش از 2 میلیون نفره. اپلیکیشنش فعلاً فقط برای اندرویده.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۸
تعداد کوین ها بیش از ۴۸۰ ارز
کارمزدها ۰.۰۰۳۵ درصد (صفر برای خرید و فروش آنی، پله ای برای P2P)
امکانات ویژه معامله اهرم دار، تی دکس، سیگنال، باشگاه مشتریان
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری

صرافی سرمایکس

سرمایکس از صرافی های قدیمی و شناخته شده ایرانه که از سال 1396 فعالیت می کنه. این صرافی امکان معامله نزدیک به 750 ارز دیجیتال رو فراهم کرده و با بیش از 1 میلیون کاربر، بالای 35 میلیون معامله رو مدیریت کرده. سرمایکس 9 سطح کاربری داره که هرچی حجم معاملاتت بیشتر بشه، تخفیف کارمزد بیشتری می گیری.

از امکانات ویژه اش می شه به استیکینگ پیشرفته، بازار پیش از عرضه ارزها و باشگاه مشتریان اشاره کرد. اپلیکیشن های موبایل و وب اپلیکیشن هم داره و پشتیبانی 24 ساعته هم فراهمه.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۶
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بالای ۷۰۰ ارز
کارمزد معاملات صفر برای خرید و فروش آنی، پله ای ۰.۳۵ تا ۰.۰۳ درصد در معاملات P2P
امکانات ویژه استیکینگ، بازار پیش از عرضه، باشگاه مشتریان
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری

صرافی اکسکوینو

صرافی اکسکوینو که از زیرمجموعه های هلدینگ ارنیکا بود، از سال 1396 شروع به کار کرد، اما متاسفانه فعالیتش بعد از مدتی پایان یافت. این صرافی بستری برای معامله بیش از 250 رمزارز رو فراهم کرده بود و امکاناتی مثل پشتیبانی 24 ساعته و تضمین امنیت دارایی ها رو ارائه می داد. کارمزد معاملاتش هم 0.2 درصد بود.

یادمون باشه، دنیای کریپتو پر از پستی و بلندیه. یه روز یه صرافی توی اوج باشه و روز دیگه ممکنه فعالیتش متوقف بشه. برای همین، انتخاب یه صرافی با پشتوانه قوی و سابقه درخشان خیلی مهمه.

ویژگی توضیحات (به عنوان صرافی غیرفعال شده)
سال راه اندازی ۱۳۹۶
وضعیت فعلی فعالیت آن پایان یافته است.
تعداد کوین ها (سابق) بیش از ۲۵۰ ارز
هزینه های معامله (سابق) ۰.۲ درصد

صرافی اکسیر

اکسیر هم یکی از بهترین صرافی های ایرانیه که از سال 1396 کارش رو شروع کرده. این صرافی روی استانداردای جهانی تمرکز داره و سعی می کنه بهترین خدمات رو ارائه بده. اگه توی این صرافی معامله کنی، بسته به حجم معاملات ماهانه ات، توی سطوح کاربری مختلف (مثلاً جلبک، میگو، خرچنگ!) قرار می گیری و تخفیف کارمزد می گیری.

کارمزدش 0.35 درصده و اپلیکیشن هم داره. البته تنوع ارزهاش فعلاً محدوده (حدود 200 ارز)، اما قول دادن که بیشترش کنن. پشتیبانیش 24 ساعته چت و تیکت داره و تلفنی هم جواب می دن.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۶
تعداد کوین ها بیش از ۲۰۰ کوین
کارمزدها ۰.۳۵ درصد
پشتیبانی ۱۰ دقیقه پاسخگویی، ۲۴ ساعته چت، تیکت و تلفن
رابط کاربری ساده

بیتمکس

بیتمکس از سال 1401 فعالیتش رو شروع کرده و جزو صرافی های معتبره. با بیش از 145 ارز دیجیتال، می تونی توی این صرافی خرید و فروش مستقیم انجام بدی. این صرافی با پلتفرم سرمایه گذاری ارزآن هم ادغام شده که می تونه به درد خیلی ها بخوره. پشتیبانی 24 ساعته داره و اپلیکیشن اندروید و وب اپلیکیشن هم ارائه می ده.

کارمزد معاملاتش 0.35 درصده (ثابت برای آنی، پله ای برای P2P) و حداقل خرید و فروش هم از 50 هزار تومان تا 500 هزار تومان متغیره. امکانات جالبی مثل سیستم مقایسه قیمت بین صرافی ها و سرمایه گذاری خودکار رو هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۴۰۱
تعداد کوین ها بیش از ۱۴۵ کوین
کارمزدها ۰.۳۵ درصد (ثابت برای آنی، پله ای برای P2P)
امکانات ویژه مقایسه قیمت، سرمایه گذاری خودکار
پشتیبانی ۱ دقیقه پاسخگویی، ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری

کوینینو

صرافی کوینینو سه روش مختلف برای ورود به دنیای رمزارزها داره: خرید و فروش سریع، معاملات پیشرفته و سرمایه گذاری. این صرافی بیش از 160 رمزارز متنوع رو پشتیبانی می کنه و امنیت و سرعت بالایی داره. برای شروع فعالیت، احراز هویت سنتی رو باید انجام بدی، یعنی سلفی با تعهدنامه.

کوینینو اپلیکیشن اندروید داره و کارمزدش هم 0.33 درصده. پشتیبانیش هم نسبتاً سریع (1 دقیقه) جواب می ده.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی نامشخص
تعداد کوین ها بیش از ۱۶۰ کوین
کارمزدها ۰.۳۳ درصد
احراز هویت سنتی (سلفی با تعهدنامه)
اپلیکیشن اندروید

هیتوبیت

هیتوبیت یکی از جدیدترین صرافی های ایرانه که از سال 1401 شروع به کار کرده. با وجود تازگی، با طراحی منظم و پشتیبانی از بیش از 170 رمزارز، حسابی سروصدا کرده. این صرافی پشتیبانی 24 ساعته، احراز هویت سریع و کیف پول اختصاصی داره. می تونی از معاملات پیشرفته و تعیین حد سود و زیان هم استفاده کنی.

کارمزد معاملاتش 0.2 درصده و اپلیکیشن اندروید هم داره. رابط کاربریش هم ساده و کاربرپسنده.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۴۰۱
تعداد کوین ها بیش از ۱۷۰ کوین
کارمزدها ۰.۲ درصد
پشتیبانی ۱ تا ۲ دقیقه پاسخگویی، ۲۴ ساعته
امکانات ویژه احراز هویت سریع، کیف پول اختصاصی، معاملات پیشرفته

اکسبیتو

صرافی اکسبیتو هم مثل اکسکوینو، متاسفانه فعالیتش رو توی اردیبهشت 1403 رسماً متوقف کرد. این صرافی هم جزو پلتفرم های معتبر بود که بیش از 130 رمزارز رو پشتیبانی می کرد.

ویژگی توضیحات (به عنوان صرافی غیرفعال شده)
وضعیت فعلی فعالیت آن پایان یافته است.
تعداد کوین ها (سابق) بیش از ۱۳۰ رمزارز

پول نو

پول نو از سال 1399 با سه اصل سادگی، اطمینان و کاربرمحوری کارش رو شروع کرده. این صرافی امکان معامله بیش از 220 رمزارز رو فراهم کرده و بیشتر از 600 هزار کاربر فعال داره. کارمزد خرید و فروش آنیش بین 0.3 تا 0.5 درصده که روی قیمت نهایی اعمال می شه.

پول نو فعلاً امکانات اختصاصی زیادی نداره، اما قراره به زودی بخش جوایز رو راه اندازی کنه که کلی مأموریت و جایزه توش خواهد بود. اپلیکیشن اندروید هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۹
تعداد رمزارزها بیش از ۲۲۰ رمزارز
کارمزدها ۰.۳ تا ۰.۵ درصد برای خرید و فروش آنی، پله ای ۰.۳ تا ۰.۲ درصد برای P2P
کاربران فعال بیش از ۶۰۰ هزار نفر

ارزینجا

ارزینجا یکی از قدیمی ترین صرافی های ایرانه که از سال 1396 فعالیت می کنه. این صرافی با پشتیبانی از بیش از 1000 ارز دیجیتال، رکورددار تنوع ارز توی ایران محسوب می شه! معاملات P2P توی ارزینجا کاملاً رایگانه و کارمزد نداره، اما معاملات آنی و تبدیل ارزها کارمزد بین 0 تا 0.5 درصد دارن.

برداشت ریالی و ارزی نامحدود هم داره. اپلیکیشن های iOS و اندروید و وب اپلیکیشن هم فراهمه. پشتیبانیشون هم از 6 صبح تا 2 بامداد پاسخگو هستن.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۶
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بالای ۱۰۰۰ ارز
کارمزد معاملات P2P صفر
برداشت نامحدود ریالی و ارزی
پشتیبانی چت، تیکت و تلفن از ۶ صبح تا ۲ بامداد

بیت 24

بیت 24 با پشتیبانی از بیش از 650 ارز دیجیتال، کیف پول امن و اختصاصی، جزو بهترین گزینه ها تو بازار ایرانه. خرید و فروش ارز دیجیتال رو توی سه گام ساده خلاصه کرده: ثبت نام، انتخاب ارز و مقدار، و پرداخت. احراز هویتش هم هوشمند و خودکاره.

پشتیبانی 24 ساعته حرفه ای داره و ربات معامله گر پیشرفته هم ارائه می ده. کارمزد خرید و فروش آنی نداره و برای معاملات P2P هم پله ای بین 0.2 تا 0.07 درصده. اپلیکیشن اندروید و iOS هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۸
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۶۵۰ ارز
کارمزد معاملات صفر برای خرید و فروش آنی، پله ای برای P2P
امکانات ویژه کیف پول اختصاصی، ربات معامله گر، آکادمی آموزشی
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری

بیدارز

بیدارز از سال 1397 شروع به کار کرده و الان بیش از 80 ارز دیجیتال رو پشتیبانی می کنه. می تونی توی سه بازار فروشگاهی (OTC)، همتا به همتا (P2P) و ترید (Trade) معامله کنی. ابزار Trade برای تریدرهای حرفه ای که سرعت براشون مهمه، عالیه. ابزار ویزارد هم برای پیدا کردن بهترین قیمت بهت کمک می کنه.

کارمزدش برای سفارش مارکت 0.5 درصده و برای روش ترید 0.3 درصد. پشتیبانی 24 ساعته داره و اپلیکیشن اندروید هم فراهمه. وعده معاملات اهرمی رو هم توی آینده داده.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۷
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۸۰ ارز
کارمزد معاملات ۰.۵ درصد برای OTC، ۰.۵ درصد برای P2P، ۰.۳ درصد برای Trade
امکانات ویژه بازار Trade، ابزار ویزارد، نقشه بازار
پشتیبانی ۲۴ ساعته چت و تیکت، تلفن در ساعات کاری

همتاپی

همتاپی از سال 1398 فعالیت می کنه، اما تعداد کاربرای فعالش نسبتاً کمه (حدود 25 هزار نفر). دلیلش هم شاید پشتیبانی از تعداد کمی ارز دیجیتال (کمتر از 20 ارز) باشه. با این حال، کارمزدهاش نسبتاً پایینه و می تونه تا 0.08 درصد برای میکر و 0.12 درصد برای تیکر هم کاهش پیدا کنه.

پشتیبانی 24 ساعته داره و برداشت روزانه نامحدود رو هم فراهم کرده. اپلیکیشن اندروید و iOS هم داره. اگه دوستات رو به همتاپی دعوت کنی، می تونی تا 30 درصد از کارمزد تراکنش هاشون رو دریافت کنی.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۸
تعداد ارزهای پشتیبانی شده ۱۷ ارز
کارمزد معاملات بین ۰.۰۸ تا ۰.۳۲ درصد (پله ای)
کاربران بیش از ۲۵ هزار نفر

راستین

صرافی راستین از سال 1401 شروع به کار کرده و توی همین مدت کوتاه تونسته تعداد زیادی ارز (بیش از 800 ارز) رو پشتیبانی کنه. امکانات خوبی مثل استیکینگ و ربات معامله گر داره. یه بخش به اسم نینجا هم دارن که می تونی نظرات و دیدگاه هات رو درباره بازار ثبت کنی و با بقیه تعامل داشته باشی.

کارمزدش برای سفارش گذار (میکر) صفره و برای تیکر 0.2 درصده. معاملات تعهدی هم تو مرحله آزمایشی دارن. اپلیکیشن اندروید و iOS هم داره. پشتیبانیش هم از 7 صبح تا 3 بامداد آنلاینه.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۴۰۱
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بالای ۸۰۰ ارز
کارمزد میکر ۰ درصد
امکانات ویژه استیکینگ، ربات معامله گر، نینجا (انجمن کاربران)، معاملات تعهدی (آزمایشی)

ایرانیکارت

ایرانیکارت یه پلتفرم متفاوته که علاوه بر خرید و فروش ارز دیجیتال، کلی خدمات مالی و پرداخت های بین المللی دیگه هم انجام می ده، مثلاً افتتاح حساب ویزا یا پی پال. توی ایرانیکارت نمی تونی معامله همتا به همتا یا تبدیل ارز انجام بدی، فقط می تونی ارزها رو مستقیم بخری یا بفروشی.

کارمزد معاملاتش بین 0.29 تا 0.39 درصده که بر اساس ارزش دلاری معامله محاسبه می شه. این پلتفرم کیف پول اختصاصی نداره و شما باید ارزها رو مستقیم به کیف پول شخصی خودت منتقل کنی. پشتیبانی 24 ساعته و اپلیکیشن اندروید و iOS هم داره.

بعضی صرافی ها شاید کیف پول اختصاصی نداشته باشن، اما خدمات دیگه ای رو ارائه می دن که برای بعضی کاربرا حسابی به کار میاد. همیشه بسته به نیازت انتخاب کن.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۸۹
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بالای ۲ هزار ارز
کارمزد معاملات ۰.۲۹ تا ۰.۳۹ درصد (بر اساس ارزش دلاری)
کیف پول اختصاصی ندارد (مستقیم به کیف پول شخصی)
خدمات خدمات مالی و پرداخت بین المللی

اوکی اکسچنج

صرافی اوکی اکسچنج از سال 1396 کارش رو شروع کرده و با سابقه طولانیش، جزو بهترین های ایرانه. این صرافی بیش از 700 ارز دیجیتال رو پشتیبانی می کنه و بیش از یک میلیون کاربر رو به خودش جذب کرده. احراز هویتش هم سریعه.

پشتیبانی تلفنی توی روزهای کاری و چت و تیکت 24 ساعته داره. کیف پول اختصاصی امن و حجم معاملات بالا هم از نقاط قوتشه. اپلیکیشن اندروید و iOS هم داره.

ویژگی توضیحات
سال راه اندازی ۱۳۹۶
تعداد ارزهای پشتیبانی شده بیش از ۷۰۰ ارز
کارمزد معاملات بسته به ارز و حجم (صفر برای فروش آنی، ثابت ۰.۳ درصد برای P2P)
کاربران بیش از ۱ میلیون نفر

مقایسه اختصاصی: کدام صرافی برای کدام نیاز بهتر است؟

خب، حالا که با کلی صرافی آشنا شدی، ممکنه بپرسی: کدومش برای من بهتره؟ جواب این سوال به نیازهای خودت بستگی داره. اینجا یه مقایسه جامع بین بهترین صرافی ها بر اساس نیازهای مختلف کاربرها رو برات آوردم.

نام صرافی تنوع ارزها اپلیکیشن پشتیبانی ویژگی های دیگر
آبان تتر +۴۹۰ اندروید و iOS چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات کاری احراز هویت سریع، معاملات فوری و حرفه ای، پاداش دعوت از دوستان
او ام پی فینکس ۹۳ دارد سریع (۱ دقیقه) کارمزد پایین و پله ای، ابزارهای محاسباتی، چارت های پیشرفته، ربات معامله گر
والکس +۲۹۰ اندروید و iOS چت و تلفن ۲۴/۷ تعیین حد ضرر، نمودارهای لحظه ای، استیکینگ، ربات معامله گر، API
بیت پین +۳۰۰ اندروید و iOS چت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری کیف پول سرد، استیکینگ، API، وام با وثیقه کریپتو، کارت هدیه
نوبیتکس +۱۳۰ اندروید و iOS چت، ایمیل، تیکت و تلفن ۲۴/۷ خرید و فروش تعهدی، استخر مشارکت، استیکینگ، نوبی دکس، نوبی گیفت
رمزینکس +۳۳۰ اندروید و iOS چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری ربات معامله گر، معامله اهرمی، رمزباکس، رمزی کلاب
تترلند +۴۵۰ اندروید و وب اپلیکیشن چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری استیکینگ (قلک تترلند)، اعتبار خرید، گیفت کارت، خدمات خیریه
تبدیل +۴۸۰ اندروید و نسخه وب چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری معامله اهرم دار، تی دکس، سیگنال، جزیره جایزه، باشگاه مشتریان
سرمایکس +۷۰۰ اندروید و iOS و وب اپلیکیشن چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری استیکینگ، بازار پیش از عرضه، سرمایکس لند، باشگاه مشتریان
پول نو +۲۲۰ اندروید چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری بخش جوایز (به زودی)
ارزینجا +۱۰۰۰ اندروید، iOS و وب اپلیکیشن چت، تیکت و تلفن از ۶ صبح تا ۲ بامداد معاملات P2P رایگان، برداشت نامحدود، تخفیف کارمزد بر اساس حجم
بیت ۲۴ +۶۵۰ اندروید و iOS چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری کیف پول اختصاصی، ربات معامله گر، آکادمی آموزشی، بازار پیش از عرضه
بیدارز +۸۰ اندروید چت و تیکت ۲۴/۷، تلفن ساعات اداری ابزار Trade، ابزار ویزارد (مقایسه قیمت)، معاملات اهرمی (به زودی)
همتاپی ۱۷ اندروید و iOS چت و تیکت، تلفن ساعات اداری کارمزد کم، پاداش معرفی دوستان
راستین +۸۰۰ اندروید و iOS چت آنلاین از ۷ صبح تا ۳ بامداد، تلفن ساعات کاری کارمزد صفر میکر، استیکینگ، ربات معامله گر، نینجا (انجمن کاربران)
ایرانیکارت +۲۰۰۰ اندروید و iOS چت، تیکت و تلفن ۲۴/۷ خدمات مالی و پرداخت بین المللی، کریپتومن (آدرس اختصاصی)

بهترین صرافی برای مبتدیان

اگه تازه وارد دنیای کریپتو شدی و هیچی ازش نمی دونی، باید دنبال صرافی باشی که رابط کاربریش ساده باشه، پشتیبانی قوی داشته باشه و مراحل احراز هویتش هم پیچیده نباشه. صرافی هایی مثل والکس، بیت پین، و تترلند گزینه های خوبی هستن چون محیطی کاربرپسند دارن و برای شروع کار مناسبن.

بهترین صرافی با کمترین کارمزد

کارمزد کمتر یعنی سود بیشتر! اگه حجم معاملاتت بالاست یا می خوای با کمترین هزینه معامله کنی، باید به کارمزدهای صرافی حسابی دقت کنی. صرافی هایی مثل او ام پی فینکس (با 0.0035 درصد)، ارزینجا (با P2P رایگان) و راستین (با کارمزد صفر میکر) گزینه های خیلی خوبی برای کارمزد پایین هستن.

بهترین صرافی از نظر تنوع رمزارز

اگه دنبال یه صرافی هستی که کلی رمزارز توش باشه و بتونی جدیدترین توکن ها رو هم پیدا کنی، باید سراغ صرافی هایی بری که تنوع بالایی دارن. ارزینجا با پشتیبانی از بیش از 1000 ارز و ایرانیکارت با بیش از 2000 ارز، توی این زمینه حرف اول رو می زنن.

بهترین صرافی برای معاملات اهرمی/تعهدی

اگه معامله گر حرفه ای هستی و دنبال افزایش سود (البته با ریسک بالاتر!) هستی، معاملات اهرمی یا تعهدی به دردت می خوره. صرافی هایی مثل نوبیتکس (با اهرم 1 تا 5 برابر)، والکس (1 تا 10 برابر)، آبان تتر (1.5 تا 10 برابر)، تبدیل (1 تا 10 برابر) و رمزینکس (5 تا 20 برابر) این قابلیت رو ارائه می دن.

بهترین صرافی برای استیکینگ و کسب سود غیرفعال

اگه دوست داری از نگهداری ارزت سود بگیری و کاری به ترید نداشته باشی، استیکینگ بهترین گزینه است. صرافی هایی مثل نوبیتکس، والکس، بیت پین، تترلند، سرمایکس و راستین امکان استیکینگ رو فراهم کردن.

بهترین صرافی از نظر سرعت و کیفیت پشتیبانی

یه پشتیبانی خوب می تونه توی لحظات حساس نجاتت بده. صرافی هایی مثل او ام پی فینکس و بیتمکس (با پاسخگویی 1 دقیقه)، سرمایکس و بیت پین (با پاسخگویی سریع) و آبان تتر (زیر 30 دقیقه) توی این زمینه عملکرد خوبی دارن.

بهترین صرافی برای دریافت وام کریپتو

بعضی صرافی ها با وثیقه گذاشتن ارز دیجیتال، بهت وام ریالی یا اعتبار برای خرید می دهند. بیت پین (سرویس بیت لون) و نوبیتکس (وام خرید کالا) از جمله صرافی هایی هستن که این امکان رو فراهم کردن.

راهنمای گام به گام: ثبت نام و احراز هویت در صرافی های ایرانی

خب، تا اینجا کلی صرافی خوب رو بهت معرفی کردم و معیارهای انتخاب رو هم گفتی. حالا وقتشه که یاد بگیری چطور توی این صرافی ها ثبت نام کنی و مهم تر از اون، احراز هویت رو انجام بدی. این کار شاید یه کم حوصله بخواد، اما برای امنیت خودت و اینکه بتونی از تمام امکانات صرافی استفاده کنی، واقعاً ضروریه.

مراحل ثبت نام اولیه

مثل هر پلتفرم آنلاینی، اول باید یه حساب کاربری بسازی. معمولاً این مرحله خیلی ساده است:

  1. شماره موبایل و ایمیل: با یه شماره موبایل فعال و یه آدرس ایمیل معتبر شروع می کنی. حتماً از ایمیل و شماره موبایلی استفاده کن که همیشه بهشون دسترسی داری و امن هستن.
  2. رمز عبور قوی: یه رمز عبور محکم و ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نمادها انتخاب کن. هیچ وقت رمز عبورت رو با کسی به اشتراک نذار.

مراحل احراز هویت جامع

احراز هویت همون قسمتیه که صرافی هویت واقعی تو رو تأیید می کنه. این کار برای جلوگیری از کلاهبرداری و پول شویی لازمه:

  1. ثبت اطلاعات هویتی: باید اسم و فامیل، کد ملی، تاریخ تولد و آدرس دقیق محل سکونتت رو وارد کنی.
  2. اطلاعات بانکی: شماره کارت و شماره شبا بانکی خودت رو (فقط به اسم خودت!) وارد می کنی. یادت باشه، فقط از کارت های بانکی که به اسم خودتن می تونی استفاده کنی.
  3. ارسال مدارک شناسایی: یه عکس واضح از کارت ملی هوشمند (یا شناسنامه جدید) و یه عکس سلفی از خودت که کارت ملی رو جلوی صورتت گرفتی و ممکنه یه متن خاص هم دست نویس کردی، باید آپلود کنی. بعضی صرافی ها ممکنه یه ویدئو هم بخوان که توی اون، متنی رو بخونی یا حرکتی رو انجام بدی.

بعد از اینکه این مراحل رو انجام دادی، تیم پشتیبانی صرافی مدارکت رو بررسی می کنن. اگه همه چیز اوکی باشه و اطلاعاتت درست باشه، حسابت تایید می شه و می تونی شروع به کار کنی. همین قدر ساده!

چرا احراز هویت ضروری است؟

شاید بگی آقا این چه کاریه، چرا باید این همه اطلاعات بدم؟ راستش این کار چند تا دلیل مهم داره که به نفع خودته:

  • امنیت حساب: با احراز هویت، صرافی مطمئن می شه که تو خودتی و کسی نمی تونه به حسابت نفوذ کنه. اینجوری دارایی های دیجیتالت هم امن تر می مونن.
  • قانونی بودن فعالیت: توی ایران، طبق قوانین، برای فعالیت های مالی توی صرافی ها باید احراز هویت انجام بشه. اینجوری هم صرافی و هم خودت فعالیت قانونی داری و خیالت راحته.
  • دسترسی به تمام امکانات: خیلی از صرافی ها، امکانات پیشرفته تر و محدودیت های برداشت بیشتری رو فقط برای کاربرانی که احراز هویت کامل کردن، فراهم می کنن. پس اگه می خوای از همه چیز صرافی استفاده کنی، احراز هویت رو جدی بگیر.

نکات امنیتی حیاتی در طول فرآیند احراز هویت و پس از آن

امنیت توی دنیای کریپتو خیلی مهمه، شوخی هم باهاش نداریم! یه اشتباه کوچیک می تونه حسابی به ضررت تموم بشه. پس حواست به این نکات باشه:

  • ایمیل و شماره تلفن اختصاصی: برای صرافی، یه ایمیل و شماره موبایل جداگانه داشته باش. اینجوری اگه خدای نکرده یکی از حسابات هک شد، بقیه در امان می مونن.
  • رمز عبور قوی و منحصربه فرد: برای هر صرافی، یه رمز عبور متفاوت و خیلی قوی انتخاب کن. هرگز از رمزهای عبور تکراری استفاده نکن.
  • فعال کردن 2FA: حتماً احراز هویت دو عاملی (2FA) رو فعال کن. این یه لایه امنیتی اضافیه که حتی اگه رمزهات لو بره، هکرها نمی تونن وارد حسابت بشن.
  • عدم به اشتراک گذاری اطلاعات: هرگز، تاکید می کنم هرگز، اطلاعات ورود، مدارک شناسایی یا هیچ اطلاعات حساسی رو با هیچ کس به اشتراک نذار. هیچ صرافی معتبری این اطلاعات رو ازت درخواست نمی کنه.
  • بررسی آدرس سایت: همیشه قبل از ورود به حساب کاربریت، آدرس سایت رو توی مرورگرت چک کن که دقیقاً همون آدرس اصلی صرافی باشه. مراقب سایت های فیشینگ و کلاهبرداری باش.
  • استفاده از اینترنت امن: برای ورود به صرافی، از وای فای عمومی یا کامپیوترهای مشترک استفاده نکن. همیشه اینترنت شخصی و امن خودت رو ترجیح بده.
  • به روزرسانی نرم افزارها: همیشه گوشی، کامپیوتر و مرورگرت رو به روز نگه دار. نرم افزارهای قدیمی می تونن حفره های امنیتی داشته باشن.
  • هوشیاری در برابر پیام های مشکوک: اگه ایمیل، پیامک یا تماسی دریافت کردی که اطلاعات شخصی یا مالی می خواست، مشکوک باش و مستقیماً با پشتیبانی صرافی تماس بگیر.
  • فعال کردن اعلان ها: اعلان های صرافی رو فعال کن تا هرگونه ورود یا تراکنش مشکوک رو فوراً متوجه بشی و اگه اتفاق عجیبی افتاد، سریعاً به صرافی اطلاع بدی.

این نکات رو جدی بگیر تا با خیال راحت توی دنیای کریپتو فعالیت کنی و دارایی هات در امان باشن.

نحوه خرید و فروش و مدیریت دارایی ها در صرافی های ایرانی

حالا که حساب کاربری ات توی صرافی تایید شده و خیالت از بابت امنیت راحته، وقتشه که بریم سراغ بخش هیجان انگیز ماجرا: خرید و فروش و مدیریت دارایی ها! هرچند رابط کاربری صرافی ها ممکنه یه کم با هم فرق داشته باشه، اما اصول کلی کار تقریباً یکسانه. اینجا بهت یاد می دم چطور از پس این کارها بربیای.

واریز و برداشت ریالی و رمزارزی

قبل از هر خریدی، باید حسابت رو شارژ کنی:

  • واریز ریالی: می تونی از طریق درگاه بانکی یا کارت به کارت (بسته به قوانین صرافی) پولت رو به حساب صرافی واریز کنی. معمولاً محدودیت های روزانه برای واریز ریالی وجود داره.
  • واریز رمزارزی: اگه از قبل توی یه کیف پول دیگه یا صرافی خارجی رمزارز داری، می تونی اون رو به آدرس کیف پول داخلی صرافی ات منتقل کنی. حتماً حواست به شبکه انتقال باشه که اشتباه نکنی و پولت گم نشه!

برای برداشت هم همین طور:

  • برداشت ریالی: پولت رو از صرافی به حساب بانکی خودت انتقال می دی. این فرآیند معمولاً زمان بره و ممکنه چند ساعت یا حتی یک روز کاری طول بکشه.
  • برداشت رمزارزی: رمزارزت رو از کیف پول داخلی صرافی به کیف پول شخصی یا صرافی دیگه منتقل می کنی. اینجا هم چک کردن شبکه انتقال خیلی مهمه.

انواع سفارش گذاری

برای خرید و فروش، می تونی از انواع سفارش ها استفاده کنی:

  • سفارش بازار (Market Order): اگه عجله داری و می خوای فوراً خرید یا فروش انجام بدی، این نوع سفارش، دارایی رو با بهترین قیمت موجود توی بازار برای تو می خره یا می فروشه.
  • سفارش لیمیت (Limit Order): اگه می خوای دارایی رو با یه قیمت خاص بخری یا بفروشی، این سفارش به دردت می خوره. مثلاً می گی بیت کوین رو اگه به فلان قیمت رسید، برام بخر.
  • سفارش حد ضرر (Stop-Loss): این سفارش برای مدیریت ریسکه. مثلاً می گی اگه قیمت فلان ارز به این مقدار رسید، برای اینکه بیشتر ضرر نکنم، خودش رو بفروشه.
  • سفارش حد سود (Take-Profit): برعکس حد ضرره. می گی اگه قیمت به این مقدار رسید، خودش رو بفروشه تا سودم رو برداشت کنم.
  • سفارش OCO (One Cancels the Other): این سفارش ترکیبی از لیمیت و حد ضرره. یعنی دو تا سفارش می ذاری که اگه یکی اجرا شد، اون یکی خود به خود لغو بشه. مثلاً می گی یا به این قیمت بخر یا اگه به فلان حد ضرر رسید، بفروش.

مدیریت پرتفوی و اهمیت کیف پول شخصی

یه سرمایه گذار حرفه ای همیشه حواسش به سبد دارایی هاش هست. صرافی ها معمولاً یه داشبورد بهت می دن که می تونی موجودی، سود و زیان و عملکرد سرمایه گذاری هات رو اونجا ببینی.

یه نکته خیلی مهم: صرافی، کیف پول شخصی تو نیست! یعنی چی؟ یعنی نباید تمام دارایی هات رو برای مدت طولانی توی کیف پول داخلی صرافی نگه داری. کیف پول های داخلی صرافی ها همیشه در معرض خطر هک هستن و اگه صرافی دچار مشکل بشه، ممکنه پولت به خطر بیفته.

برای نگهداری مقادیر زیاد ارز دیجیتال، همیشه از کیف پول های شخصی استفاده کن. این کیف پول ها می تونن سخت افزاری (مثل لجر و ترزور) یا نرم افزاری (مثل تراست والت یا متامسک) باشن. وقتی دارایی هات توی کیف پول شخصی خودتن، کنترل کلیدهای خصوصی دست خودته و امنیتت خیلی بالاتر می ره. یادت باشه، «هر آنچه کلیدش دست توست، متعلق به توست».

نکات مهم برای معامله گران

  • مدیریت ریسک: هیچ وقت بیشتر از اون چیزی که می تونی از دست بدی، سرمایه گذاری نکن. همیشه برای بدترین سناریو آماده باش.
  • تحلیل بازار: قبل از هر خریدی، حسابی بازار رو تحلیل کن. نمودارها رو ببین، اخبار رو دنبال کن و جو بازار رو بسنج.
  • صبر و عدم هیجان: بازار کریپتو پر از هیجانه. اما تصمیمات هیجانی معمولاً منجر به ضرر می شن. صبور باش و بر اساس برنامه عمل کن.

مقایسه های استراتژیک: تصمیم گیری آگاهانه

برای یه انتخاب درست، باید همه جوانب رو بسنجی. اینجا دو تا از مهم ترین مقایسه ها رو برات آوردم که حسابی به دردت می خورن: صرافی ایرانی بهتره یا خارجی؟ و صرافی متمرکز بهتره یا غیرمتمرکز؟

صرافی ایرانی بهتر است یا خارجی؟

این سوال مثل این می مونه که بپرسی ماشین داخلی بهتره یا خارجی؟ هر کدوم مزایا و معایب خودشون رو دارن و بهترین انتخاب به شرایط خودت بستگی داره.

معیار صرافی ایرانی صرافی خارجی
تحریم ها و احراز هویت بدون تحریم؛ امکان احراز هویت با مدارک ایرانی اغلب تحت تحریم؛ نیاز به تغییر IP، عدم امکان احراز هویت برای ایرانیان در اکثر موارد
نقدینگی و حجم معاملات معمولاً نقدینگی پایین تر، اسپرد (اختلاف قیمت خرید و فروش) بیشتر معمولاً نقدینگی بالاتر، اسپرد کمتر
تنوع ارزهای دیجیتال بسته به صرافی؛ برخی تا +۱۰۰۰ ارز دیجیتال بسته به صرافی؛ اغلب تنوع بسیار بالا
تنوع خدمات بسته به صرافی؛ برخی دارای معامله اهرمی، استیکینگ و… اغلب تنوع بالاتر از جمله فیوچرز، مارجین و آپشن
کارمزدها معمولاً بیشتر از صرافی های خارجی معمولاً کمتر از صرافی های ایرانی
روش های واریز و برداشت ریالی و رمزارزی رمزارزی و غیر ریالی (پی پل، بانک های خارجی و…)
امنیت حقوقی کاربران ایرانی امکان پیگیری حقوقی در صورت بروز مشکل احتمال بلوکه شدن حساب و دارایی ها بدون امکان پیگیری حقوقی
پشتیبانی مشتریان فارسی زبان اغلب انگلیسی زبان

نتیجه گیری: با توجه به شرایط تحریم ها، برای کاربران ایرانی، صرافی های داخلی امن تر و راحت ترن. اما اگه به نقدینگی خیلی بالا و امکانات پیشرفته تری مثل فیوچرز نیاز داری و می تونی ریسک بلوکه شدن حسابت رو به جون بخری، صرافی های خارجی هم گزینه هستن (البته با کلی دنگ و فنگ و رعایت نکات امنیتی آی پی!).

صرافی متمرکز (CEX) بهتر است یا غیرمتمرکز (DEX)؟

اینجا هم یه انتخاب دیگه داری: صرافی هایی که یه شرکت پشتشون هست و مدیریتشون رو برعهده داره (متمرکز) یا صرافی هایی که هیچ مرکزیتی ندارن و همه چیز توی قراردادهای هوشمند انجام می شه (غیرمتمرکز).

  • مفهوم DEX و نحوه کار آن: صرافی غیرمتمرکز (DEX) مثل یه بازار آزاده که هیچ کس مدیرش نیست. معاملات مستقیم بین خریدار و فروشنده و از طریق قراردادهای هوشمند انجام می شه. اینجا دارایی ها همیشه دست خودته و لازم نیست به کسی اعتماد کنی.
معیار صرافی متمرکز (CEX) صرافی غیرمتمرکز (DEX)
کارمزد معاملات معمولاً کمتر، به ویژه برای حجم بالا بالاتر به دلیل هزینه های شبکه (Gas Fee)
نقدینگی و حجم معاملات خیلی بالا و اسپرد کم پایین تر و گاهی اسپرد بالاتر
تنوع رمزارزها فقط رمزارزهای معتبر و لیست شده امکان معامله توکن های جدید و ناشناخته تر
امنیت دارایی ها دارایی ها دست صرافیه (خطر هک یا کلاهبرداری) کلید خصوصی دست کاربره (امنیت بالاتر)
احراز هویت معمولاً نیازمند احراز هویت بدون نیاز به احراز هویت؛ حریم خصوصی بالاتر
سرعت معاملات بسیار سریع بسته به شلوغی شبکه، احتمال کندی
دسترسی کاربران ایرانی امکان مسدودسازی حساب بدون محدودیت تحریم؛ قابل دسترسی از هرجای دنیا
ابزارهای معاملاتی پیشرفته (حد ضرر، حد سود، فیوچرز) محدودتر؛ گاهی اوقات فقط سفارش لیمیت

نتیجه گیری: برای بیشتر کاربرای ایرانی که تازه شروع کردن یا سرمایه زیادی ندارن و نیاز به راحتی دارن، صرافی های متمرکز داخلی گزینه مناسب تری هستن. اما اگه خیلی روی حریم خصوصی حساس هستی، نمی خوای احراز هویت کنی، یا دنبال توکن های خیلی جدید می گردی، DEXها مثل یونی سواپ (Uniswap)، پنکیک سواپ (PancakeSwap) و سوشی سواپ (SushiSwap) هم می تونن گزینه های خوبی باشن، البته با پیچیدگی های خاص خودشون.

نتیجه گیری و جمع بندی

خب، تا اینجا با هم یه سفر طولانی توی دنیای صرافی های ارز دیجیتال ایرانی داشتیم و حسابی جزئیاتشون رو بررسی کردیم. دیدی که برای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران، فقط یه اسم خاص مطرح نیست؛ بلکه بهترین بودن، کاملاً به نیازها و اولویت های خودت بستگی داره.

یکی ممکنه دنبال پایین ترین کارمزد باشه، یکی دنبال بیشترین تنوع ارز، و یکی دیگه هم فقط امنیت و پشتیبانی 24 ساعته براش مهمه. پس قبل از اینکه دکمه ثبت نام رو بزنی، حسابی فکر کن که دقیقاً از یه صرافی چی می خوای؟ چقدر می خوای معامله کنی؟ چقدر تجربه داری؟ و چقدر ریسک پذیری؟

فراموش نکن، دانش و تحقیق مداوم، بهترین دوست تو توی این بازاره. هیچ وقت بدون آگاهی کامل وارد معامله نشو و همیشه اولویت رو به امنیت دارایی هات بده. حالا که همه چیز دستته، دیگه می تونی با خیال راحت، بهترین صرافی رو برای خودت انتخاب کنی و قدم توی دنیای پر از فرصت ارزهای دیجیتال بذاری!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۷ بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران | راهنمای جامع و امن ۱۴۰۳" هستید؟ با کلیک بر روی ارز دیجیتال، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۷ بهترین صرافی ارز دیجیتال در ایران | راهنمای جامع و امن ۱۴۰۳"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه