ضرورت دوستی انسان با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا

سرپرست حجاج ایرانی در مراسم دعای کمیل مکه تاکید کرد؛

ضرورت دوستی انسان با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا

حجت الاسلام والمسلمین نواب در مراسم دعای کمیل زایران ایرانی در مکه با تبیین ضرورت دوستی انسان با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا تصریح کرد: انسان باید نسبت به مومنین همگرایی و نسبت به دشمنان اسلام واگرایی (برایت و بیزاری) داشته باشد.

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم  وفناوری رودخان، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت که پنجشنبه شب (17 خرداد) در سومین مراسم دعای روح بخش کمیل زایران ایرانی در مکه سخن می گفت ضمن گرامیداشت سالروز شهادت امام جواد (ع)، شرایط دشوار دورانی را که حکومت عباسی برای ممانعت از دسترسی مردم به امام نهم ایجاد کرده بود، تشریح کرد.

وی به تبیین روایت ” هَلْ عادَیْتَ لی عَدُوّا وَ والَیْتَ لی وَلیّا-آیا برای من با دشمنم دشمنی کردی؟ و با دوستم رفاقت کردی؟ ” از امام جواد (ع) پرداخت و گفت: خداوند به حضرت موسی (ع) می فرماید که مهمترین عمل آن است که انسان دوستان خدا را دوست و دشمنان خدا را دشمن بدارد.

وی در ادامه به آیه شریفه” مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ اَشدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ-محمد [ص]پیامبر خداست و کسانی که با اویند بر کافران سختگیر [و]با همدیگر مهربانند” اشاره کرد و افزود: این آیه گویای آن است که انسان باید نسبت به مومنین همگرایی و نسبت به دشمنان اسلام واگرایی (برایت و بیزاری) داشته باشد و این را می توان ملاکی برای شناسایی افراد در این روزگار دانست که اگر در زمان پیامبراسلام بودند در کدام جبهه می ایستادند.

وی تاکید کرد: قطعا آنان که امروز با قاتلان کودکان بی دفاع فلسطین همراه هستند در زمان پیامبر هم در زمره اصحاب آن حضرت قرار نمی گرفتند و آن کسانی هم که از محرومین، نمازگزاران و افراد مومن و متعهد حمایت می کنند اگر در زمان رسول اکرم بودند در شمار اصحاب ایشان به شمار می رفتند.

سرپرست حجاج ایرانی سپس با اشاره به آغاز ماه ذی الحجه از روز جمعه در عربستان توصیه کرد عاشقانی که برای زیارت خانه خدا امده اند آرام آرام برای بیابان نشینی و خارج شدن از مکه مکرمه و حرم امن الهی آماده شوند. وی با بیان آیه 28 سوره حج ” لِّیَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ وَیَذْکُرُوا اسْمَ اللَّهِ فِی اَیَّامٍ مَّعْلُومَاتٍ – (مردم از هر منطقه ای به حج خواهند آمد) تا شاهد منافع گوناگون خویش باشند و در ایام مخصوص حج خدا را یاد کنند، … ” به عبادت های خاص دهه اول ماه ذی الحجه که از آن بعنوان ایام معلومات یاد می شود اشاره کرد و این ایام را از بهترین روز های سال توصیف کرد.

ضرورت دوستی انسان با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت سپس درباره ایام معدودات؛ (وَٱذۡکُرُوا۟ ٱللَّهَ فِیۤ اَیَّامࣲ مَّعۡدُودَ ٰ تࣲۚ…) روز های 11و12 و13 ذی الحجه سخن گفت و با اشاره به اینکه در تاریخ از روز اول ذی الحجه بعنوان روز ولادت حضرت ابراهیم (ع) و روز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) یاد شده است به زایران توصیه کرد که در این روز با حضور در جوار بیت الله الحرام از حضرت حق عیدی طلب کنند و کم نخواهند. سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: ختم قرآن، اقامه نماز در مسجدالحرام، بهره بردن از فرصت حضور در جوار بیت الله الحرام و یاد کردن و نیابت از دوستان، آشنایان و سفارش کنندگان را در این سفر معنوی که نهصد هزار نفر همچنان در ایران اسلامی در انتظار آن هستند در اولویت قرار دهید تا فردا در بازگشت به اوطان خود پشیمان نشوید که چرا این فرصت را غنیمت نشمارده و بیشتر استفاده نکردید.

وی گفت: برای روز های سفر خود برنامه داشته باشید و ما هم بعنوان خادمان زایران در تلاش هستیم زمینه حج مقبول را برای میهمانان خانه خدا فراهم آوریم.

لازم به یادآوری است، هتل های محل اسکان زایران ایرانی در شهر مکه مکرمه دیشب شاهد قرایت دعای روح بخش کمیل در فضایی معنوی بود که برخی از این آیین ها با سازماندهی بعثه مقام معظم رهبری و شماری نیز به صورت خودجوش از سوی واحد های فرهنگی هتل ها برگزار شد.

در مراسم قرایت دعای کمیل در هتل «میدان» شهر مکه که جمع زیادی از زایران ایرانی بیت الله الحرام حضور داشتند حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی از خطیبان بعثه مقام معظم رهبری سخنرانی کرد و حاج حمید رمضان پور از ذاکران اهل بیت به مدیحه سرایی پرداخت. در ابتدای این مراسم معنوی، آرش سوری، از قاریان عضو کاروان قرآنی «نور» اعزامی به سرزمین وحی، آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت کرد.

درادامه حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی با اشاره به این که 70 آیه قرآن بر شکرگزاری خداوند متعال تاکید دارد، گفت: تربیت اهل بیت (ع)، تربیت شکورانه (شکرگزاری زیاد) است. وی شکرگزاری عقلی، قلبی، عملی و لسانی (زبانی) را چهار مرتبه شکرگزاری دانست و گفت: برترین مرتبه شکرعملی این است که انسان ترک معصیت و گناه کند.

ضرورت دوستی انسان با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا

این خطیب بعثه سپس یکی از نشانه های حج مقبول را ترک گناهان گذشته و عدم تکرار آن عنوان کرد و گفت: رزق و روزی فراوان و بی نیاز شدن از جمله آثار و برکات فریضه معنوی حج است.

حجت الاسلام حیدری کاشانی بر ضرورت کثرت اقامه نماز در بیت الله الحرام تاکید کرد و گفت: استجابت دعا در سرزمین وحی یکی از الطاف خداوند به زایران است، زیرا آنها مهمان ویژه خدا (ضیوف الرحمن) هستند. اگر حج برای خدا باشد، خداوند متعال در دنیا و آخرت، ثواب، پاداش، نعمت و برکت را نصیب حاجی می کند.

این خطیب بعثه به مناسبت شهادت امام جواد (ع) که به افق ایران پنج شنبه شب است، به روایت” افضل العباده الاخلاص-برترین عبادت اخلاص است” از امام نهم شیعیان اشاره کرد و گفت: در دنیا از اقامه نماز استغفار غافل نشوید و از ناشکری، معصیت، گناه و.. بپرهیزید.

در پایان مراسم، همراه با ذکر مصیب در غم شهادت امام جواد (ع) فراز های دعای روح بخش کمیل با نوای دلنشین حاج حمید رمضان پور، قرایت شد.

همچنین، در مراسم دعای کمیل هتل «کدی تاور 2» شهر مکه نیز حجت الاسلام والمسلمین میرزامحمدی، از خطیبان بعثه سخن گفت و زایران همراه با حاج امیر عارف، خادم الرضا (ع) و از مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) فراز های این دعا را زمزمه کردند و در غم شهادت امام جواد (ع) گریستند.

این مراسم با تلاوت یوسف قنبری، قاری ممتاز و عضو کاروان قرآنی نور آغاز شد و سپس حجت الاسلام والمسلمین میرزامحمدی، درباره فضیلت دعای کمیل و شان نزول این دعا صحبت و فراز هایی از این دعا را ترجمه و تفسیر کرد. وی با بیان اینکه این دعا را کمیل بن زیاد نخعی از امام علی (ع) روایت کرده و به دعای کمیل مشهور شده است، گفت: این دعا دارای مضامینی بلند در شناخت خداوند و درخواست بخشش گناهان است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت دوستی انسان با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت دوستی انسان با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا"، کلیک کنید.