هوش مصنوعی می تواند انسان ها را از تنهایی نجات دهد؟

رودخان گزارش می دهد؛

هوش مصنوعی می تواند انسان ها را از تنهایی نجات دهد؟

با گسترش روزافزون هوش مصنوعی برخی کارشناسان استدلال می کند که این فناوری نقش مهمی در جلوگیری از تنهایی انسان دارد.

خبرگزاری علم و فناوری رودخان؛ هالیوود ممکن است در مورد خطرات ایجاد روابط با هوش مصنوعی هشدار داده باشد، اما یک دانشمند کامپیوتر می گوید اگر نکات مثبتی را که روابط انسان و ماشین ارایه می دهد نپذیریم، ممکن است یک راه حل اساسی را از دست بدهیم.

 یکی از اساتید این حوزه می گوید که ما باید برای راحتی هایی که چت بات ها می توانند فراهم کنند، آماده باشیم.

تونی پرسکات، استاد رباتیک شناختی در دانشگاه شفیلد، استدلال می کند که هوش مصنوعی نقش مهمی در جلوگیری از تنهایی انسان دارد. او می گوید همانطور که ما پیوند های معنی داری با حیوانات خانگی ایجاد می کنیم و هیچ نگرانی در مورد بازی کودکان با عروسک ها نداریم، باید تاثیر و قابلیت های هوش مصنوعی را برای بزرگسالان نیز پذیرا باشیم.

همراه هوش مصنوعی در تعاملات اجتماعی ارزشمند است

پرسکات در کتاب جدیدی به نام روانشناسی هوش مصنوعی می نویسد: «در عصری که بسیاری از مردم زندگی خود را تنها ترسیم می کنند، ممکن است داشتن همراه هوش مصنوعی به عنوان شکلی از تعامل اجتماعی متقابل که محرک و شخصی است، ارزش داشته باشد.

پرسکات معتقد است که هوش مصنوعی می تواند به ابزاری ارزشمند برای افرادی که در آستانه انزوای اجتماعی هستند، تبدیل شود تا مهارت های اجتماعی خود را با تمرین مکالمات و سایر تعاملات تقویت کنند. او پیشنهاد می کند که این تمرینات به ایجاد اعتماد به نفس کمک می کند و بنابراین خطر کناره گیری کامل افراد از جامعه را کاهش می دهد.

پرسکات می نویسد که تنهایی انسان اغلب با یک مارپیچ رو به پایین مشخص می شود که در آن انزوا منجر به کاهش عزت نفس می شود که از تعامل بیشتر با مردم جلوگیری می کند. ممکن است راه هایی وجود داشته باشد که همراهی با هوش مصنوعی می تواند به شکستن این چرخه از طریق ایجاد داربست احساس ارزشمندی و کمک به حفظ یا بهبود مهارت های اجتماعی کمک کند. اگر چنین است، روابط با هوش مصنوعی می تواند به افراد کمک کند تا با انسان ها و افراد مصنوعی همنشینی پیدا کنند.»

مشکل تنهایی در سال های اخیر بسیار گسترش یافته است. در بریتانیا، بیش از 7 درصد یا نزدیک به چهار میلیون نفر، احساس تنهایی مزمن دارند، یعنی اغلب یا همیشه احساس تنهایی می کنند. بر اساس مطالعه هاروارد در سال 2021، بیش از یک سوم آمریکایی ها احساس تنهایی می کنند و برخی از بدترین آسیب دیدگان بزرگسالان جوان و مادران دارای فرزندان کوچک هستند.

اثرات ضربه ای بر سلامتی نیز بهتر درک می شوند. سال گذشته، ویوک مورتی (Vivek Murthy) جراح عمومی آمریکا، «اپیدمی تنهایی و انزوا» و تاثیر عمیق آن بر سلامت عمومی را توصیف کرد. او گفت که تنهایی با بیشتر بیماری های قلبی، زوال عقل، سکته مغزی، افسردگی، اضطراب و مرگ زودرس مرتبط است و تاثیری بر مرگ و میر معادل کشیدن 15 نخ سیگار در روز دارد. او افزود که عدم رسیدگی به این مشکل باعث خواهد شد که آمریکا به انشعاب و تفرقه ادامه دهد تا زمانی که دیگر نتوانیم به عنوان یک جامعه یا یک کشور از آن یاد کنیم.

ایجاد روابط با ماشین ها می تواند نتیجه معکوس داشته باشد

اینکه آیا هوش مصنوعی می تواند یا باید بخشی از راه حل باشد، بحث جدیدی نیست. شری ترکل، استاد علوم اجتماعی در دانشگاه ماساچوست، هشدار داده است که ایجاد روابط با ماشین ها می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و افراد را به سمت داشتن روابط انسانی کمتر امن و کامل سوق دهد.

کریستینا ویکتور، استاد پیری شناسی و بهداشت عمومی در دانشگاه برونل، نگرانی های مشابهی دارد. او گفت: من شک دارم که [هوش مصنوعی]تنهایی را مورد توجه قرار دهد، و من می پرسم که آیا ارتباطات از طریق هوش مصنوعی می تواند معنادار باشد، زیرا ارتباطات اجتماعی ما اغلب با رفتار متقابل شکل می گیرد و به افراد مسن فرصتی می دهد تا هم کمک کنند و هم کمک دریافت کنند.

مورالی دورایسوامی، استاد روانپزشکی و پزشکی در دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، می گوید: «در حال حاضر، همه شواهد نشان می دهند که داشتن یک دوست نزدیک انسانی بهترین راه حل برای تنهایی است. اما تا زمانی که جامعه ارتباط اجتماعی را در اولویت قرار دهد، ربات ها راه حلی برای میلیون ها نفری هستند که هیچ دوستی ندارند.

ما باید مراقب باشیم که قوانینی را ایجاد کنیم تا مطمین شویم که آنها اخلاقی و قابل اعتماد هستند و از حریم خصوصی محافظت می شود.

اما پرسکات استدلال می کند که خطرات باید با مزایای بالقوه سنجیده شود. او می نویسد: «اگرچه هوش مصنوعی نمی تواند مانند سایر انسان ها دوستی ایجاد کند، اما همه روابطی که ما ارزشمند می دانیم متوزان نیستند.

محققان ممکن است به زودی متوجه شوند که آیا مردم برای فرار از تنهایی به هوش مصنوعی روی می آورند یا خیر. شرکت های فناوری در حال ساخت ربات های چت هستند تا به احساسات روان تر و پاسخگوتر باشند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هوش مصنوعی می تواند انسان ها را از تنهایی نجات دهد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هوش مصنوعی می تواند انسان ها را از تنهایی نجات دهد؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه