نقشی که بر آب شد 

نقشی که بر آب شد 

شکستی که آمریکا و متحدانش در جبهه سیاسی و بین المللی از طوفان الاقصی خورده اند به اندازه درماندگی نظامی رژیم صهیونیستی در باتلاق غزه مهم است. تا پیش از 7 اکتبر 2023 آنها می خواستند نظم جدیدی با حفظ نقش محوری خود در جهان ایجاد کنند؛ پس از 7 اکتبر همه چیز تغییر کرد. البته آمریکا و متحدانش اکنون نیز در حال ایجاد نظمی جدید در جهان هستند با این تفاوت که به ازای هر روز ادامه جنگ غزه و حمایت از اسراییل نقش خود را در جهان آینده کمرنگ و کمرنگ تر می کنند.

به گزارش رودخان، «نقشی که بر آب شد» عنوان سرمقاله شماره امروز روزنامه کیهان به قلم سید محمدعماد اعرابی است که در ادامه می خوانید:

اندکی پس از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 «ولودیمیر زلنسکی» در محکومیت عملیات مقاومت فلسطین و برای حمایت از رژیم صهیونیستی گفت: «این عملیات مرا به یاد روزهای اولیه جنگ تمام عیار مسکو علیه کی یف می اندازد.» چنین تشبیه سازی احمقانه ای میان اوکراین و اسراییل فقط از رییس جمهور نادان اوکراین برمی آمد. مسلما اگر امروز در مورد شباهت اوکراین و اسراییل از زلنسکی سوال شود، او ترجیح می دهد این سوال را بی پاسخ بگذارد و در مورد موضوع دیگری صحبت کند. چون هیچ کس دوست ندارد به رژیم جنایتکاری که مشغول نسل کشی در غزه است تشبیه شود.

احمقانه تر از این اقدام زلنسکی، تکرار همین تشبیه در سخنرانی ماه اکتبر «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا برای دریافت بودجه از کنگره در حمایت از اسراییل بود. حالا کار به جایی رسیده که «فیونا هیل»، مسیول سابق وزارت امور خارجه آمریکا و کارشناس امور روسیه، سیاستی که بایدن در سخنرانی خود با تشبیه شرایط رژیم صهیونیستی به شرایط اوکراین در پیش گرفته بود را تصمیمی نادرست ارزیابی کند.

اما شاید این تشبیه در همان روزهای اولیه این قدر احمقانه به نظر نمی رسید. در واقع پشت این تشبیه محاسبه ای ساده وجود داشت؛ آمریکا پیش بینی می کرد می تواند با آن یک اجماع همگانی در حمایت از رژیم صهیونیستی علیه مقاومت فلسطین شکل دهد؛ درست شبیه کاری که در موضوع اوکراین علیه روسیه انجام دادند. آمریکا مغرور از اجماع سازی علیه روسیه، فکر می کرد در احیای نظم آمریکایی جهان تا حدودی موفق شده است. آنها توانسته بودند 140 کشور را در مجمع عمومی سازمان ملل برای محکومیت حمله روسیه به اوکراین با خود همراه کنند؛ و همین تصور را برای حمایت از اسراییل در فکر خود می پروراندند.

این فقط صبر بی نظیر و استقامت مثال زدنی مردم مظلوم غزه بود که ورق را برگرداند و محاسبات ایالات متحده را به هم ریخت. 13 دسامبر 2023 (22 آذر 1402) در مجمع عمومی سازمان ملل، آمریکا فقط توانست 8 کشور را با خود در حمایت از اسراییل همراه کند؛ کشورهایی مثل میکرونزی، نایورو و پاپوآ! زمانی «مادلین آلبرایت» وزیر خارجه سابق آمریکا در دولت کلینتون می گفت، نمی توان از نقش آمریکا در تصمیمات بین المللی چشم پوشید اما رای گیری 13 دسامبر 2023 مجمع عمومی سازمان ملل ثابت کرد آن دوران تقریبا به پایان رسیده است.

تشبیه اسراییل به اوکراین یک ضربه سخت دیگر هم برای آمریکا و متحدانش به همراه داشت. ضربه ای که ناشی از افشای استانداردهای دوگانه آنها در مواجهه با موضوعات واحد بود. درحالی که آمریکا و متحدانش قصد داشتند تا با این تشبیه و یادآوری شرایط اوکراین در برابر تهاجم روسیه، سایر کشورهای جهان را به همدردی و حمایت از اسراییل تشویق کنند اما همه چیز برخلاف خواست آنها رقم خورد و مردم جهان به همدردی با فلسطین پرداختند. نشریه انگلیسی تایم با انتقاد از قیاس اشتباه مقامات آمریکایی نوشت: «روسیه به اوکراین حمله و آن را اشغال کرد؛ اما در عملیات 7 اکتبر حماس، این فلسطینی ها هستند که برای دهه ها تحت اشغال اسراییل زندگی می کنند.» حالا با تبدیل فلسطین به موضوع اصلی اخبار جهان و پیوند آن به جنگ اوکراین توسط مقامات واشنگتن، آنها برخلاف انتظارشان و علی رغم میل باطنی شان باید به این سوال پاسخ می دادند که چرا آمریکا و متحدانش مانند اوکراین از حق فلسطینیان در برابر اشغالگری اسراییل دفاع نمی کنند؟

«پاتریک وینتور» سردبیر دیپلماتیک «گاردین» با اشاره به عواقب استانداردهای دوگانه آمریکا در مواجهه با قضیه فلسطین نوشت: «ریاکاری آشکار آمریکا در مورد اسراییل و روسیه می تواند به قیمت از دست رفتن اعتبار جهانی این کشور تمام شود.» علاوه بر این روزنامه نگار انگلیسی، دیپلمات های غربی نیز به فایننشال تایمز گفتند: «واکنش غربی ها به عملیات هفتم اکتبر [طوفان الاقصی] ماه ها تلاش غرب برای ترسیم کردن روسیه به عنوان یک کشور مطرود در سطح جهان با ادعای نقض قوانین بین المللی را خنثی کرده و حالا خود آمریکا، اتحادیه اروپا و متحدان شان [به دلیل مواضعی که در حمایت از اسراییل اتخاذ کردند] متهم به ریاکاری شده اند.»

برای نشان دادن ریاکاری آشکار آمریکا و متحدانش در موضوع فلسطین می توان مصادیق بسیاری را فهرست کرد. تازه ترین نمونه آن نامه اخیر نمایندگان مجلس آمریکا برای توقف ارسال سلاح به اسراییل است. 40 نماینده دموکرات مجلس آمریکا در نامه ای به بایدن و بلینکن در واکنش به کشته شدن 7 امدادگر خارجی توسط رژیم صهیونیستی، خواستار توقف انتقال سلاح به اسراییل شدند. این در حالی است که نزدیک به 33 هزار نفر غیرنظامی فلسطینی از ابتدای حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، به شهادت رسیده اند. کشتاری که با حمایت کامل آمریکا و با تسلیحات عمدتا آمریکایی انجام شده اما در تمام این مدت هیچ خبری از چنین نامه ای برای متوقف کردن ارسال سلاح به اسراییل نبود. ظاهرا در منطق مضحک آمریکایی، امدادگران نباید کشته شوند اما مانعی برای مرگ هزاران امدادجو نیست. البته که اگر امدادگران هم شهروند کشورهای غربی نبودند، هرگز چنین نامه ای نوشته نمی شد.

طبق گزارش واشنگتن پست از زمان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از 100 محموله نظامی بی سروصدا از آمریکا به اسراییل ارسال شده است. این محموله ها شامل مهمات تانک، گلوله های توپخانه 155 میلی متری، بمب های هوا به زمین «سقوط آزاد»(غیر هدایت شونده)، مهمات هدایت شونده و موشک برای نفوذ به پناهگاه های زیرزمینی و… بود. به گفته کارشناسان اسراییل در غزه اغلب از بمب های 900 کیلوگرمیMK84 استفاده می کند که به قدرت تخریب بالا معروف است. آمریکا بسیاری از این تسلیحات را از زرادخانه های خود در اروپا به اسراییل می رساند. طبق اعلام رسانه های اسراییلی از 7 اکتبر تاکنون حدود 35 هزار تن سلاح و مهمات توسط بیش از 300 هواپیما و حدود 50 کشتی به اسراییل منتقل شده است. بنا بر گزارشی، آمریکا علاوه بر فروش جنگنده های F35 و قطعات آن، 1800 فروند بمب MK84 و 500 فروند بمب MK82 را به اسراییل تحویل داده است. ارزش این تسلیحات چیزی حدود 18 میلیارد دلار عنوان شده است. بمب MK84 همان بمبی است که بیمارستان المعمدانی در نوار غزه با آن هدف قرار داده شد. جرمی کونیندیک، یکی از مقامات ارشد سابق در دولت بایدن و رییس فعلی سازمان بین المللی پناهندگان درباره تسلیحات ارسالی واشنگتن به تل آویو، به واشنگتن پست گفت: «این میزان فروش فوق العاده [تسلیحات] در مدت زمانی بسیار کوتاه، کاملا نشان می دهد که عملیات اسراییل بدون این سطح از حمایت ایالات متحده دوام نخواهد آورد.»

علی رغم این حجم از کشتار و جنایت توسط رژیم صهیونیستی اما وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد نیازی به آغاز هیچ گونه بررسی رسمی در مورد اینکه آیا رژیم صهیونیستی مرتکب جنایات جنگی شده است یا خیر، نمی بیند. آمریکا نه تنها با وجود کشته شدن حدود 33 هزار غیرنظامی در غزه ارسال تسلیحات به اسراییل را متوقف نکرد بلکه قطعنامه های «آتش بس» و یا حتی «وقفه بشردوستانه» در شورای امنیت سازمان ملل را نیز وتو می کرد. موضوعی که باعث خشم کشورهای جنوب جهان (کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته) شد. یک دیپلمات آفریقایی درباره این اقدامات آمریکا به رویترز گفت: «آنها اعتبار خود را با این وتو از دست دادند. چون چیزی که برای اوکراین خوب است برای فلسطین خوب نیست. این وتو به ما گفت که زندگی اوکراینی ها ارزشمندتر از زندگی فلسطینی ها است.»

خون شهدای غزه و صبر مردم مظلوم آن، از این زاویه کاملا به ثمر نشسته است. آمریکا و متحدانش امروز در موضوع فلسطین منزوی تر از همیشه هستند و با یک رسوایی آشکار در به کارگیری استانداردهای دوگانه مواجه اند. وضعیتی که حتی «دانیل لوی»، مدیر برنامه خاورمیانه وشمال آفریقای شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا و مشاور سابق دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز به آن اعتراف کرد: «فضای جامعه در بسیاری از کشورهای جنوب (کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته) و یا حتی کشورهای غربی به طور نمادین به یک فضای شورش علیه ریاکاری غرب، نظم غیرقابل قبول جهانی و نظم پسااستعماری تبدیل شده است.»

شکستی که آمریکا و متحدانش در جبهه سیاسی و بین المللی از طوفان الاقصی خورده اند به اندازه درماندگی نظامی رژیم صهیونیستی در باتلاق غزه مهم است. تا پیش از 7 اکتبر 2023 آنها می خواستند نظم جدیدی با حفظ نقش محوری خود در جهان ایجاد کنند؛ پس از 7 اکتبر همه چیز تغییر کرد. البته آمریکا و متحدانش اکنون نیز در حال ایجاد نظمی جدید در جهان هستند با این تفاوت که به ازای هر روز ادامه جنگ غزه و حمایت از اسراییل نقش خود را در جهان آینده کمرنگ و کمرنگ تر می کنند. یک دیپلمات ارشد از اعضای گروه هفت (هفت کشور صنعتی جهان،G7) با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه و رویکرد دوگانه غرب در حمایت از اوکراین و عدم حمایت از فلسطین، به فایننشال تایمز گفت: «ما قطعا نبرد در حوزه جهان جنوب (کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته) را باخته ایم. تمامی تعاملاتی که بر سر اوکراین با بلوک جهان جنوب انجام داده بودیم نقش بر آب شد. دیگر قوانین و نظم جهانی را فراموش کنید. آن ها دیگر حتی حاضر نیستند به حرف ما گوش دهند.»

پایان خبر رودخان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقشی که بر آب شد " هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقشی که بر آب شد "، کلیک کنید.

نوشته های مشابه