نفت روی قله ۴ ماهه ایستاد
قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار آسیا کاهش یافت اما تحت تاثیر جست و جوی خریداران چینی و هندی برای منابع جدید تامین نفت پس از تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه نزدیک به بالاترین رکورد خود در چهار ماه گذشته ایستاد.
به گزارش رودخان بهای معاملات نفت برنت با ۲۲ سنت معادل ۰.۲۷ درصد کاهش به ۸۰ دلار و ۷۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۶ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش به ۷۸ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید.
وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه با هدف ضربه زدن به درآمدهای نفتی مسکو تحریم های گسترده ای را علیه نفت روسیه اعمال کرد و شرکت های «گازپروم نفت» و «سورگوت نفت گاز» و ۱۸۳ کشتی مشارکت کننده در حمل نفت روسیه را هدف گرفت. یک مقام آمریکایی گفت: اگر تحریم ها به حد کافی اعمال شوند باید ماهانه میلیاردها دلار برای روسیه هزینه داشته باشند. در نتیجه نفت خام معاملات روز دوشنبه را با حدود ۲ درصد افزایش به پایان برد.
تحلیلگران شرکت «آی ان جی» در یادداشتی نوشتند: بخش بزرگی از ناوگان نفتکش های سایه روسیه تحریم شده است و دور زدن سقف قیمت گروه هفت را برای روسیه و خریداران دشوارتر می کند. این تحریم ها پتانسیل حذف ۷۰۰ هزار بشکه در روز عرضه از بازار را دارند که پیش بینی می کنیم مازادی که برای امسال برآورد شده بود را از بین خواهد برد. اما این تحلیلگران اضافه کردند که احتمالا تاثیر واقعی کمتر خواهد بود زیرا خریداران و فروشندگان راه هایی برای ادامه دور زدن تحریم ها پیدا می کنند.
رابرت رنی رئیس استراتژی کالا و کربن در شرکت «وست پَک» گفت تحریم های جدید می تواند ۸۰۰ هزار بشکه در روز صادرات نفت خام روسیه را برای یک دوره طولانی فلج کند و همچنین بر ۱۵۰ هزار بشکه در روز صادرات دیزل این کشور تاثیر بگذارد. رنی با اشاره به تمدید کاهش تولید اوپک پلاس گفت: در نتیجه قیمت برنت ممکن است به ۸۵ دلار در هر بشکه برسد.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس روز جمعه پیش بینی کرد قیمت نفت برنت در کوتاه مدت به ۸۵ دلار در هر بشکه و در صورتی که کاهش تولید روسیه با کاهش تولید کشورهای دیگر همزمان شود به ۹۰ دلار در هر بشکه برسد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که قیمت ها پس از تحریم ها تثبیت خواهد شد و قرار نیست این تحریم ها بر جیب مصرف کنندگان آمریکایی تاثیر بگذارد.
تقاضای ضعیف از سوی خریدار عمده چین می تواند تاثیر کاهش عرضه را کاهش دهد. آمار رسمی روز دوشنبه نشان داد که واردات نفت به چین در سال ۲۰۲۴ به میزان ۱.۹ درصد کاهش یافت که بدون به حساب آوردن کاهش دوران کرونا نخستین کاهش سالانه در دو دهه گذشته بود.
بر اساس گزارش رویترز در این بین شش کشور اتحادیه اروپا از کمیسیون اروپا خواستند سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه که توسط کشورهای گروه هفت برای فروش نفت روسیه تعیین شده است کاهش یابد زیرا این امر باعث کاهش درآمدهای مسکو برای ادامه جنگ در اوکراین می شود و در عین حال شوکی برای بازار ایجاد نمی کند.
پایان خبر رودخان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نفت روی قله ۴ ماهه ایستاد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نفت روی قله ۴ ماهه ایستاد"، کلیک کنید.