مراحل اجرای قالب تونل فرم
اینکه مراحل اجرای قالب تونل فرم به درستی و با رعایت نکات اصولی انجام شود نقش بسیار مهمی در عملکرد و کارایی هرچه بیشتر سیستم قالب بندی خواهد داشت. هرچه این مراحل با دقت و ظرافت بیشتری انجام شوند نتیجهای مطلوب تر حاصل میشود. تونل فرم یکی سریع ترین و محبوب ترین قالب های خاص بتنی است که امکان ساخته شدن همزمان سقف و دیوار های سازه را به صورت سلولی فراهم میکند؛ به همین دلیل این سیستم اصطلاحا با نام قالب تونلی شناخته میشود. ساخته شدن سازهای مستحکم و مقاوم در برابر فشار های وارده کاهش هزینه های ساخت نیاز کمتر به نیروی انسانی و افزایش سرعت چشمگیر احداث پروژه عمرانی از جمله مزایای این سیستم قالب بندی هستند. در ادامه همراه ما باشید تا مفصل با روش اجرای قالب تونلی و نکات مهم آن آشنا شوید.
مونتاژ قالب تونل فرم
قبل از اینکه گام به گام به مراحل اجرای قالب تونل فرم بپردازیم لازم است در ابتدا بدانیم که مونتاژ تونل فرم چگونه انجام میشود؟ اکثر سازندگان و پیمانکاران طی چند سال اخیر برای سرعت دادن به پروژه های مسکونی صنعتی و یا اداری خود و همچنین ساخت سازه هایی با استحکام بسیار زیاد در برابر زلزله از سیستم موسوم به قالب تونلی استفاده کردهند که این روند همچنان ادامه داشته و دائما در حال رشد است.
قبل از مراحل اجرای قالب تونلی عملیات مونتاژ این سیستم قالب بندی با قرار گرفتن دیوار بر روی زمین و بسته شدن ساپورت و چرخ ساپورت به آن آغاز میشود. سپس آداپتور قالب توسط قطعهای به نام سنتر یو (Center U) که وظیفه جفت سازی بدون درز قالب را دارد به قالب دیوار متصل میشود. در گام بعدی قالب دیوار همراه با آداپتورش توسط پیچ های همراستا کننده در یک راستا قرار میگیرند. جالبه بدانید عملیات مونتاژ در این سیستم قالب بندی تونل فرم تنها یکبار و آن هم در ابتدای پروژه انجام میشود. در مراحل بعد هم قالب سقف با کمک جک سقفی به قالب دیواره متصل شده و با نصب قالب پشتی متعلقات موردنیاز از جمله چرخ جکدار بک پنل پیچ رگلاژ ارتفاع قالب دیوار لاکرها و سولجر زیر سقف بهم وصل میشوند. پس از مونتاژ نیم کانال قرینه و آماده شدن کانال آماده این دو نیم کانال توسط لاکر یا قفل کن بهم متصل میگردنند.
مراحل اجرای قالب تونلی فرم
خب تا اینجای کار مونتاژ اولیه صورت گرفته و تا پایان پروژه تکرار نخواهد شد. کانال های آماده تونل فرم توسط میان بلت مخروطی یا پلاستیکی به همراه بلت 22 مهره بلت سه پر و واشر بلت در محل مورد نظر محکم میشوند. لازم به ذکر است قبل از نصب هر تونل جدید آرماتور دیوار کنترل شده و لوله های تاسیساتی و الکتریکی بر روی شبکه نصب میگردند. سپس نوبت به مونتاژ رامکاها همراه با نشیمن های یکطرفه و دو طرفه میرسد که بر روی سقف قالب تونلی نصب میشوند. حال همه چیز آماده است تا مراحل اجرای قالب تونل فرم با رعایت نکات اصولی صورت پذیرد.
مرحله اول: در گام نخست از مراحل اجرای قالب تونل فرم بتن اجرایی باید از نظر میزان مقاومت مورد آزمایش قرار بگیرد؛ عمدتا استحکام بتن پس از گذشت 14 ساعت از زمان بتن ریزی حدود 150 نیوتون بر میلیمتر مربع است.
مرحله دوم: پس از خشک شدن بتن اجرای مرحله دوم در صبح زود آغاز میشود؛ قالب های تونلی جداسازی شده و پس از تمیز کاری به روی سقف بعدی انتقال پیدا میکنند.
مرحله سوم: در گام بعدی از روش اجرای قالب تونلی که حتما باید قبل از ظهر انجام شود قالبها در محل خود قرار گرفته و عملیات بلت بندی شاقول گذاری و تراز بندی انجام میشود.
مرحله چهارم: این گام از مراحل اجرای قالب تونل فرم باید بعدظهر انجام شود؛ در این مرحله پس از آرماتوربندی سقف و قرار دادن لوله های تاسیساتی و الکتریکی بتن ریزی آغاز میشود.
مرحله پنجم: زمان اجرای مرحله آخر در طول شب خواهد بود که عملیات کیورینگ یا بخاردهی به بتن انجام میشود. در این مرحله چادر های قالب بسته شده و در داخل قالب عملیات بخاردهی به بتن صورت میگیرد.
روش اجرای قالب تونلی
جالبه بدانید روزانه 8 نفر همراه با یک راننده تاور چیزی حدود 200 متر مربع قالب تونلی را قالب بندی میکنند. به دلیل هزینه بالایی که مراحل اجرای قالب تونل فرم برای کارفرما به دنبال دارد طراحی این قالبها به شکل قرینه بوده و در برخی از ساختمانها میتوان از نیم ست قالب استفاده کرد. به طور کلی مراحل اجرای قالب تونلی به دو شکل انجام میشود:
نیمه تونلی: در این روش که با سیستم میز پرنده هم شناخته میشود ابتدا قالب های فلزی دیوار برای بتن ریزی مونتاژ شده و سپس ساخت سقف یکپارچه آغاز میشود.
سیستم تونلی کامل: در این روش همانطور که از نامش پیداست قالب های فلزی تونل فرم برای ساخت همزمان دیوار و سقف با یکدیگر ادغام شده و در یک مرحله بتن ریزی آغاز میشود. این روش از اجرای قالب تونلی علاوه بر کاهش زمان پروژه منجر به صرفه جویی در هزینهها خواهد شد.
آیا نصب قالب تونل فرم محدودیت دارد؟
- برای ساخت پروژه های کوچک از قالب تونل فرم استفاده نمیشود.
- خرید و اجرای مراحل نصب قالب تونلی نیاز به به سرمایه گذارای نسبتا بالایی دارد.
- طراحی ساختمان هم باید متناسب با روش اجرای قالب تونلی باشد.
- جهت ساختمان سازی سریع باید جریان نقدینگی مدیریت شود.
سخن آخر
انجام هریک از مراحل اجرای قالب تونل فرم به نحو صحیح و اصولی نقش بسزایی در عملکرد این سیستم قالب بندی و در نتیجهای ایجاد سازهای مستحکم و مقاوم به دنبال خواهد داشت. کلیه مراحل مونتاژ قالبها اجرا و عملیات بتن ریزی باید طبق نقشه های ارائه شده معماری انجام شود و برای انجام اینکار باید شرکتی معتبر و متخصص در این زمینه انتخاب شود. روش اجرای قالب تونلی نیازمند بسیاری از ریز نکتهها است که عدم توجه به هرکدام از آنها ممکن است در روند ساخت سازه اختلال ایجاد کند. از جمله شرکت های معروف این زمینه که فعالیت تخصصی در بحث طراحی ساخت و انجام تک تک مراحل اجرای قالب تونلی دارند میتوان به شرکت های سپنتا مدحت و تنها پولاد اشاره کرد.
منبع: یوتیوب
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مراحل اجرای قالب تونل فرم" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مراحل اجرای قالب تونل فرم"، کلیک کنید.