لرستان جایگاه خوبی در زمینه معماری دستکند ایران دارد
رودخان/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، با بیان اینکه استان جایگاه خوبی در زمینه معماری دستکند ایران دارد، گفت: آبان ماه به مدت سه ر وز میزبان چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند هستیم.
عطا حسن پور در گفتوگو با رودخان اظهار کرد: چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان طی سه روز در روزهای بیستودوم تا بیستوچهارم آبان ماه سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
وی در خصوص چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند، بیان کرد: تاکنون همایش معماری دستکند سه بار به صورت بینالمللی برگزار شده که نخستین بار در ۱۳۹۱ در شهر کرمان، پس از چندسال وقفه در تهران برگزار شد و در سومین بار استان همدان میزبان این همایش بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اضافه کرد: مقالات ارسالی پژوهشگران توسط داوران در تهران داوری و در این همایش از مقالات برگزیده تقدیر خواهد شد.
حسنپور بیان کرد: در هر سه همایش مقالاتی را در خصوص “غار کوگان” “غار اِراز بخش پاپی ” و ” تنگ بهرام چوبین درهشهر” داشتم و پس از ارائه این مقالات به عنوان عضو هیات علمی کمیته معماری دستکند در تهران انتخاب شدم؛ این همایش زیر نظر پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی کشور برگزار میشود.
وی با بیان اینکه به دلیل وجود معماریهای دستکند زیادی که در استان وجود دارد سالهای سال پیگیر برگزاری این همایش بینالمللی در استان بودم، گفت: براساس گزارشی تحت عنوان ” بررسی معماریهای دستکند در لرستان” که این گزارش در قالب ۱۰۰۰ صفحه نگاشته شده بود و بر اساس آن ۵۰ معماری دستکند در لرستان شناسایی شده که شامل غارهای دستکند نظیر کوگان پلدختر، تلثت تنگ فنی پلدختر، غار کورک و ارژنگ و ظلمات در الیگودرز، شهنشاه در خرمآباد، پلکان صخرهای نظیر یافته و شهنشاه در خرمآباد، پلکان قدیمی وروردی چاه دستکند قلعه فلکالافلاک، معبد ملی باباعباس و اثر دست کند تپه کلاته کیو خرمآباد مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: لرستان جایگاه خوبی در زمینه معماری دستکند ایران دارد.
حسنپور خاطرنشان کرد: دلیل وجود معماری دستکند در لرستان به خاطر وجود آیین مهرپرستی و مذهب زرتشت در دوره ساسانیان و اشکانیان بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین به خاطر وضعیت توپوگرافی و کوهستانی بودن، لرستان در دوره قبل از اسلام معماریهای دستکند فراوان دارد و به دلیل جنس کوهها یک سری سازههای معماری دستکند ایجاد شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان بیان کرد: همچنین فضاهای زیرزمینی نیز کشف و کاوش شده که نمونه آن تپه باستانی کوی کیوان ازنا است.
پایان خبر رودخان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لرستان جایگاه خوبی در زمینه معماری دستکند ایران دارد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لرستان جایگاه خوبی در زمینه معماری دستکند ایران دارد"، کلیک کنید.