شرایط قبولی تربیت بدنی فرهنگیان: صفر تا صد پذیرش ۱۴۰۳

شرایط قبولی تربیت بدنی فرهنگیان: صفر تا صد پذیرش ۱۴۰۳

شرایط قبولی در رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان

قبولی در رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان می تونه آرزوی خیلی از اونایی باشه که هم عاشق ورزش هستن و هم دلشون می خواد معلم بشن. اگه می خوای بدونی چطور می تونی معلم ورزش آینده ایران باشی و پله های این مسیر رو چطور باید طی کنی، ادامه این مقاله رو از دست نده.

رشته تربیت بدنی توی دانشگاه فرهنگیان، یه عالمه داوطلب پرشور و باانگیزه داره، چون هم به علاقه ورزشی شون می رسن و هم شغل معلمی با همه مزایاش براشون تضمین میشه. اما خب، قبولی تو این رشته یه سری شرط و شروط خاص خودش رو داره که شاید با بقیه رشته ها فرق کنه. برای اینکه با دید باز و آماده بری سراغش، باید حسابی این شرایط رو بشناسی و برای هر کدومش برنامه ریزی کنی. توی این مقاله، همه چیز رو از سیر تا پیاز بهت می گیم؛ از شرایط عمومی و اختصاصی گرفته تا آزمون عملی سخت و هیجان انگیز، مراحل مصاحبه، رتبه های لازم، دروس دانشگاهی، بازار کار و حتی مزایا و معایبش. آماده ای بزنیم به دل ماجرا؟

آشنایی با رشته آموزش تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان، یه دنیای پر از هیجان!

رشته آموزش تربیت بدنی در دانشگاه فرهنگیان، در واقع برای تربیت دبیر ورزش طراحی شده. یعنی تو قراره توی این رشته، هم درس بخونی و مهارت های ورزشی ت رو تقویت کنی، هم اصول و روش های تدریس رو یاد بگیری تا بتونی بهترین معلم ورزش برای دانش آموزای آینده باشی. هدف اصلی این رشته، پرورشیه؛ یعنی پرورش نسل آینده که هم از نظر جسمی سالم و فعال باشن و هم روحیه ورزشی و تیمی داشته باشن.

شاید برات سؤال پیش بیاد که خب، آموزش تربیت بدنی فرهنگیان با تربیت بدنی دانشگاه های دیگه چه فرقی داره؟ مهم ترین تفاوتش اینجاست که اگه شما وارد دانشگاه فرهنگیان بشی، از همون روز اول دانشجو معلم به حساب میای و در استخدام آموزش و پرورشی. یعنی خیالت از بابت شغل آینده و استخدام رسمی راحت راحته و حتی توی دوران تحصیل هم حقوق می گیری. اما اگه تربیت بدنی دانشگاه های دیگه رو انتخاب کنی، بعد از فارغ التحصیلی باید خودت دنبال کار بگردی، که البته اون رشته هم فرصت های شغلی خودش رو داره، ولی تضمین استخدامی مثل فرهنگیان نداره.

یه نکته باحال دیگه در مورد رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان اینه که شناوره. یعنی فرقی نمی کنه دیپلمت ریاضی باشه، تجربی یا انسانی؛ اگه علاقه و شرایط لازم رو داشته باشی، از هر سه گروه آزمایشی می تونی این رشته رو انتخاب کنی و برای قبولی اش بجنگی.

شرط و شروطای قبولی: اول از همه شرایط عمومی!

قبل از اینکه بریم سراغ بخش های ورزشی و هیجان انگیز، باید بدونی که یه سری شرایط کلی و عمومی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان وجود داره که برای همه رشته ها، از جمله تربیت بدنی، یکسانه. اگه اینا رو نداشته باشی، متاسفانه راهی به فرهنگیان نداری. پس حواست رو خوب جمع کن:

  • سن و سال: حداکثر سن ۲۴ سال تمام، این شرط خیلی مهمه و هرساله ممکنه یه مقدار تغییر کنه، پس موقع ثبت نام کنکور، حتماً دفترچه رو چک کن.
  • تابعیت: باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران رو داشته باشی.
  • دین و اعتقاد: اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور که توی قانون اساسی به رسمیت شناخته شده.
  • سوء پیشینه: نباید سابقه کیفری یا شهرت غیر اخلاقی داشته باشی.
  • سلامتی: باید از نظر جسمی و روانی کاملاً سالم باشی. اینو توی معاینات پزشکی حسابی چک می کنن.
  • بدون اعتیاد: عدم اعتیاد به مواد مخدر، سیگار، و هر نوع ماده روان گردان.
  • صلاحیت های عمومی معلمی: این بخش مربوط به گزینشه، یعنی باید صلاحیت های اخلاقی و رفتاری لازم برای معلم شدن رو داشته باشی.

شرایط اختصاصی قبولی در رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان: اینجا دیگه باید ورزشی باشی!

خب، حالا می رسیم به قسمت جذاب و البته کمی چالش برانگیز ماجرا: شرایط اختصاصی رشته تربیت بدنی. اینا مواردی هستن که فقط برای این رشته خاص اهمیت دارن و قبولی توشون، نشون میده چقدر برای معلم ورزش شدن ساخته شدی!

تراز کنکور: نمره ت چقدر باید باشه؟

اولین چیزی که توی قبولی تاثیر داره، نمره کنکورته. برای قبولی توی رشته تربیت بدنی فرهنگیان، باید یه تراز علمی مشخصی رو توی کنکور سراسری به دست بیاری. این تراز معمولاً بالای ۶۰۰۰ هست، اما هر سال ممکنه بسته به رقابت و تعداد ظرفیت ها، این عدد کمی بالا و پایین بشه. پس حواست باشه که تراز ۶۰۰۰ یه حداقل برای شروع راهه، و هرچی بالاتر باشه، شانس قبولی ات بیشتره.

علاوه بر نمره کنکور، نمرات امتحانات نهایی دوره دبیرستان هم (که همون سابقه تحصیلی ه) تأثیر زیادی توی تراز کل و در نتیجه قبولی ات داره. پس فکر نکن فقط کنکور مهمه، باید نمرات مدرسه ات هم خوب باشه تا بتونی یه تراز عالی کسب کنی. هم دروس عمومی و هم دروس اختصاصی کنکور برای این رشته مهم هستن.

شرایط جسمانی و معاینات پزشکی: بدنت رو چک کن!

معلم ورزش باید خودش اول از همه سلامت و سرحال باشه، درسته؟ برای همین، توی فرهنگیان حسابی روی سلامت جسمانی و روانی داوطلبا حساسن. یه سری معاینات پزشکی دقیق داری که باید ازشون سربلند بیرون بیای. اینا مهم تریناشه:

  • قد: این مورد خیلی مهمه و برای آقایون حداقل ۱۶۵ سانتی متر و برای خانم ها حداقل ۱۵۸ سانتی متر هست. اگه این شرط رو نداشته باشی، حتی با تراز بالا هم شانس قبولی رو از دست می دی.
  • بینایی: باید دیدت خوب باشه. البته برای نمره چشم میزان قابل قبولی وجود داره که توی دفترچه راهنما دقیق تر میگن.
  • شنوایی: شنوایی هم باید طبیعی باشه و مشکلی نداشته باشی.
  • سلامت عمومی: قلب، ریه، ستون فقرات، و کلاً سیستم اسکلتی-عضلانی ت باید بدون ناهنجاری یا بیماری مزمن باشن. بیماری هایی مثل دیابت کنترل نشده، صرع و مشکلات حاد روانی هم می تونه مانع قبولی بشه.
  • اختلالات گفتاری: نباید لکنت زبان یا هر اختلال گفتاری دیگه ای داشته باشی که توی تدریس به مشکل بخوری.

آزمون عملی تربیت بدنی: میدون مسابقه اینجاست!

یکی از اصلی ترین بخش های قبولی تو رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان، همین آزمون عملیه. این آزمون، ۱۲ درصد از نمره نهایی قبولی ت رو تشکیل می ده، پس اصلا نباید دست کم گرفته بشه! اینجا جاییه که باید نشون بدی چقدر از نظر بدنی آماده ای و مهارت های ورزشی ات در چه حدیه.

مراحل ثبت نام و اعلام علاقه مندی

برای شرکت تو آزمون عملی، اول از همه باید علاقه مندیت رو از طریق سایت سازمان سنجش اعلام کنی و هزینه آزمون عملی و معاینه پزشکی رو هم واریز کنی. معمولاً این کار رو توی همون بازه زمانی انتخاب رشته یا کمی قبل تر انجام می دن. یه نکته حیاتی: حتماً باید تو یکی از نوبت های کنکور سراسری (اردیبهشت یا تیر) شرکت کرده باشی و توی جلسه اش حاضر بوده باشی تا اجازه شرکت تو آزمون عملی رو پیدا کنی. اگه این مراحل رو نری، عملاً شانس شرکت تو آزمون عملی رو از دست می دی و حتی اگه نمره کنکورت عالی باشه، نمی تونی وارد این رشته بشی.

آیتم های آزمون عملی: چی ازت میخوان؟

توی آزمون عملی، یه سری حرکات و تست های ورزشی ازت می گیرن که باید توی هر کدومشون نمره قابل قبولی بیاری. این آیتم ها معمولاً شامل موارد زیر میشه:

  • بارفیکس درازکش: این تست برای سنجش قدرت بالاتنه است. باید تو یه مدت زمان مشخص (مثلاً ۲۰ ثانیه) بیشترین تعداد ممکن بارفیکس درازکش رو بری.
  • دراز و نشست: برای قدرت شکم و پهلوهاست. باید تو ۲۰ ثانیه بیشترین تعداد دراز و نشست صحیح رو انجام بدی.
  • دریبل با توپ (فوتبال و بسکتبال): این قسمت مهارت های توپ گیری و کنترل توپت رو نشون میده. باید تو یه مسیر مشخص، توپ رو با مهارت دریبل کنی.
  • پرش از روی موانع: چابکی و هماهنگی بدنیت اینجا سنجیده میشه. باید از روی چند تا مانع کوتاه به درستی پرش کنی.
  • راه رفتن روی چوب تعادل: این تست برای سنجش تعادل و هماهنگیه. باید روی یه چوب باریک راه بری بدون اینکه تعادلت رو از دست بدی.
  • پرتاب توپ ۳ کیلویی از بالای سینه: قدرت پرتاب و توان انفجار ی ت اینجا معلوم میشه.
  • دو ۲۵۰ متر: استقامت و سرعتت رو نشون میده. باید این مسافت رو تو کمترین زمان ممکن بدوی.
  • آزمون چابکی (شاتل ران ۹ متری): این تست سرعت تغییر جهت و چابکی تو رو می سنجه. باید بین دو نقطه با فاصله ۹ متر، به سرعت حرکت رفت و برگشتی داشته باشی.

چطور برای آزمون عملی آماده بشیم؟

برای اینکه توی آزمون عملی گل بکاری، باید از همین الان شروع به تمرین کنی و آمادگی جسمانی ات رو بالا ببری. اینا چند تا توصیه عملیه:

  • تمرینات قدرتی: روی تقویت عضلات بالاتنه (برای بارفیکس)، شکم (برای دراز و نشست) و پاها (برای پرش و دو) کار کن.
  • تمرینات استقامتی: دویدن های منظم و طولانی تر رو تو برنامه ات بذار تا استقامتت بیشتر بشه.
  • تمرینات چابکی و هماهنگی: حرکات سرعتی با تغییر جهت، تمرینات تعادلی و کار با توپ رو فراموش نکن.
  • زیر نظر مربی: اگه امکانش رو داری، حتماً با یه مربی ورزشی مشورت کن تا برنامه ریزی درستی برای آمادگی ات داشته باشی.
  • تغذیه مناسب و استراحت کافی: این دو تا اصل مهم رو دست کم نگیر. بدن سالم نیاز به سوخت رسانی درست و ریکاوری خوب داره.

برای قبولی در رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان، آمادگی در آزمون عملی، به اندازه تراز کنکور شما مهم و تعیین کننده است. این آزمون ۱۲ درصد از نمره نهایی شما را شامل می شود.

مصاحبه و گزینش دانشگاه فرهنگیان: مرحله آخر، اما سرنوشت ساز!

بعد از اینکه کنکور دادی و تو آزمون عملی هم نمره خوبی آوردی، می رسی به مرحله مصاحبه و گزینش. این مرحله، مثل یه فیلتر نهاییه که قرار نیست فقط اطلاعات علمیت سنجیده بشه، بلکه قراره ببینن آیا واقعاً معلم هستی یا نه. توی این بخش، صلاحیت های عمومی معلمی و انگیزه هات برای ورود به این حرفه بررسی میشه.

مصاحبه معمولاً دو بخشه:

  • مصاحبه تخصصی: اینجا سؤالاتی در مورد انگیزه و علاقه شما به رشته تربیت بدنی و معلمی، اهدافت از ورود به فرهنگیان، شناختت از نقش معلم ورزش، و حتی دیدگاهت در مورد مسائل روز ورزشی و آموزشی پرسیده میشه.
  • بررسی صلاحیت های عمومی (گزینش): این بخش خیلی دقیقه. سوالات مربوط به مسائل دینی، اجتماعی، سیاسی و حتی تحقیقات محلی از همسایه ها و مدرسه قبلی ت انجام میشه تا مطمئن بشن از نظر اخلاقی و رفتاری، کاملاً مناسب حرفه معلمی هستی.

برای موفقیت تو مصاحبه، چند تا نکته طلایی رو بهت میگم:

  • صادق باش: الکی خودت رو یه جور دیگه نشون نده. خود واقعی ت باش و با اعتماد به نفس صحبت کن.
  • اطلاعات عمومی قوی: در مورد مسائل روز، دین، تاریخ و سیاست اطلاعات کافی داشته باش.
  • ظاهر مناسب: با ظاهری آراسته و رسمی برو سر مصاحبه.
  • انگیزه بالا: نشون بده که چقدر به معلمی و رشته تربیت بدنی علاقه داری و واقعاً برای این راه ساخته شدی.
  • مطالعه درباره فرهنگیان: در مورد اهداف و رسالت دانشگاه فرهنگیان و نقش معلمی در جامعه اطلاعات کسب کن.

رتبه های قبولی تربیت بدنی فرهنگیان: رقیبا کجا بودن؟

خب، حتماً دلت می خواد بدونی که با چه رتبه ای می تونی وارد این رشته بشی، درسته؟ راستش، رتبه های قبولی توی هر سال و هر منطقه و حتی برای دختر و پسرها فرق می کنه و متغیره. اما خب میشه یه سری حدودی رو در نظر گرفت تا یه چشم اندازی داشته باشی و برنامه ریزی ت رو بر اساس اون بچینی.

توی جدول زیر، یه نمونه از رتبه های قبولی سال های گذشته رو برات آوردیم تا ببینی تقریباً با چه رتبه هایی میشه به قبولی فکر کرد. یادت باشه اینا فقط یه نمونست و ممکنه امسال شرایط تغییر کنه.

رتبه در سهمیه منطقه جنسیت استان بومی دانشگاه محل قبولی
۴۰۰ – ۹۰۰ ۱ آقا/خانم تهران، اصفهان، خراسان رضوی پردیس های دانشگاه فرهنگیان
۸۰۰ – ۱۵۰۰ ۲ آقا/خانم فارس، مازندران، گیلان پردیس های دانشگاه فرهنگیان
۱۰۰۰ – ۲۵۰۰ ۳ آقا/خانم لرستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان پردیس های دانشگاه فرهنگیان

همونطور که دیدی، رتبه ها کاملاً بستگی به منطقه و بومی بودن داره. برای اطلاعات دقیق تر و تخمین رتبه با توجه به شرایط خودت، می تونی از نرم افزارهای تخمین رتبه کنکور استفاده کنی. این نرم افزارها با توجه به داده های سال های قبل و اطلاعاتی که تو بهشون می دی، یه حدود تقریبی از رتبه قبولی رو بهت میدن.

درس های دانشگاهی: چی قراره بخونی؟

وقتی وارد رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان بشی، یه عالمه درس جذاب و البته بعضی وقتا چالش برانگیز پیش روت داری. این دروس هم جنبه نظری دارن و هم عملی، تا تو رو برای یه دبیر ورزش تمام عیار آماده کنن. از آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان گرفته تا روانشناسی ورزشی و مدیریت کلاس درس، همه و همه رو یاد می گیری.

یه بخش مهم از این رشته، کارورزی و کارنمای معلمیه. یعنی علاوه بر درس خوندن تو دانشگاه، باید بری توی مدارس و کنار دبیران با تجربه، اصول تدریس رو عملاً تجربه کنی. اینجوری وقتی فارغ التحصیل میشی، یه معلم کاربلد و با تجربه هستی.

اینا نمونه هایی از درسایی هستن که قراره توی این رشته باهاشون سروکار داشته باشی:

دروس پایه و عمومی دروس تخصصی و اصلی
اندیشه اسلامی ۱ و ۲ آناتومی و فیزیولوژی ورزشی
فلسفه تربیت در ج.ا.ا اصول و روش های تدریس تربیت بدنی
اسناد و قوانین آموزش و پرورش بیومکانیک ورزشی
روانشناسی تربیتی روانشناسی ورزشی
اخلاق حرفه ای معلم سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی
اصول و روش های تدریس آموزش رشته های مختلف ورزشی (فوتبال، بسکتبال، والیبال، ژیمناستیک و…)
سلامت و بهداشت مدیریت و برنامه ریزی ورزشی
زبان فارسی و انگلیسی آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی
کارورزی ۱، ۲، ۳، ۴ علم تمرین
کارنمای معلمی

همونطور که می بینی، دروس متنوعی داری که هم جنبه های علمی و هم عملی ورزش رو پوشش میده. شاید بعضی از دروس نظری مثل آناتومی و فیزیولوژی کمی سخت به نظر برسن، اما اگه به رشته ات علاقه داشته باشی، شیرین ترین درسای زندگیت میشن.

آینده شغلی و درآمد: دبیری تربیت بدنی چه مزایایی داره؟

یکی از بزرگترین مزایای تحصیل در رشته آموزش تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان، تضمین شغلیشه. یعنی وقتی فارغ التحصیل بشی، مستقیم وارد آموزش و پرورش میشی و به عنوان دبیر تربیت بدنی توی مدارس مشغول به کار میشی. این خودش یه آرامش خاطره بزرگه که دیگه نگران پیدا کردن کار نیستی.

استخدام تضمین شده: خیالت راحت!

همونطور که گفتیم، شما از همون اول که وارد دانشگاه فرهنگیان میشی، دانشجو معلم به حساب میای و دوران تحصیلت هم جزو سابقه کاریت محسوب میشه. این یعنی بعد از ۴ سال درس خوندن و کارورزی، مستقیم و بدون دغدغه وارد بازار کار میشی و دبیری تربیت بدنی رو شروع می کنی. این مزیت، توی دنیای امروز که خیلی ها دنبال کار میگردن، یه گنج به حساب میاد.

حقوق و مزایا: چقدر دستت رو می گیره؟

حقوق دانشجو معلمی هم یکی دیگه از مزایای این رشته است. توی دوران دانشجویی هم یه مبلغی رو به عنوان حقوق دریافت می کنی که می تونه بخشی از هزینه هات رو پوشش بده. بعد از استخدام رسمی به عنوان دبیر تربیت بدنی هم، حقوق و مزایای آموزش و پرورش رو داری که البته با سابقه کار و سمت بالاتر، این حقوق هم افزایش پیدا می کنه.

علاوه بر شغل دبیری، با مدرک تربیت بدنی می تونی توی کلی مشاغل مرتبط دیگه هم فعالیت کنی و حتی درآمدت رو چند برابر کنی. دنیای ورزش پر از فرصت های جدیده. توی جدول زیر، یه سری از این مشاغل و درآمد تقریبی شون رو برات آوردیم (البته اینا تقریبیه و خیلی به مهارت و تلاش خودت بستگی داره):

شغل مرتبط با رشته آموزش تربیت بدنی درآمد ماهیانه تقریبی (مثال)
دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان حدود ۶ تا ۸ میلیون تومان
دبیر تربیت بدنی با سابقه (۵ سال به بالا) ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان
مربی بدنسازی خصوصی/آنلاین از ۲۰ میلیون تومان به بالا (بسته به تعداد شاگرد)
مربی رشته های ورزشی (شنا، فوتبال، والیبال و…) بسته به باشگاه و تعداد جلسات
داور مسابقات ورزشی بسته به سطح مسابقات و تعداد قضاوت
بلاگر یا اینفلوئنسر ورزشی از ۳۰ میلیون تومان به بالا (بسته به فالوور و اسپانسر)
فعالیت در حوزه تغذیه ورزشی از ۲۵ میلیون تومان به بالا
مدیریت باشگاه یا اماکن ورزشی بسته به ابعاد و نوع مجموعه

همونطور که می بینی، پتانسیل درآمدزایی توی این رشته خیلی بالاست و فقط به حقوق دبیری محدود نمیشه. اگه خلاق باشی و مهارت های جدید یاد بگیری، می تونی آینده مالی خیلی خوبی برای خودت بسازی.

ادامه تحصیل: تا کجا میشه پیش رفت؟

اگه عاشق درس و مطالعه باشی و دلت بخواد توی رشته ات متخصص تر بشی، خبر خوب اینه که تربیت بدنی فرهنگیان کلی راه برای ادامه تحصیل داره. می تونی تا مقطع کارشناسی ارشد و دکترا هم پیش بری و حتی به عنوان استاد دانشگاه فعالیت کنی.

گرایش های پرطرفدار کارشناسی ارشد تربیت بدنی شامل این موارد میشه:

  • فیزیولوژی ورزشی
  • بیومکانیک ورزشی
  • رفتار حرکتی
  • آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی
  • مدیریت ورزشی
  • روانشناسی ورزشی

و در مقطع دکترا هم می تونی توی گرایش هایی مثل:

  • علوم ورزشی (با گرایش های مختلف)
  • آسیب شناسی ورزشی
  • بیومکانیک ورزشی
  • رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی

ادامه تحصیل بدی. این یعنی میتونی توی حوزه های مختلف مثل پژوهش، تحقیق، مربیگری تخصصی یا حتی هیئت علمی دانشگاه فعال باشی.

مزایا و معایب رشته تربیت بدنی فرهنگیان: یه نگاه واقعی!

هر رشته ای، مثل دو روی یک سکه، هم مزایا داره و هم معایب. رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان هم از این قاعده مستثنا نیست. بیایید با هم یه نگاه واقع بینانه به این دو جنبه بندازیم تا بتونی تصمیم بهتری بگیری.

مزایا: چرا این رشته خوبه؟

  • تضمین شغلی و امنیت بالا: مهم ترین مزیت این رشته، همین استخدام تضمین شده در آموزش و پرورشه. خیالت از بابت آینده شغلیت راحته.
  • حقوق و بیمه از دوران دانشجویی: از همون شروع تحصیل، دانشجو معلم محسوب میشی و حقوق و بیمه داری که حسابی کمک کننده ست.
  • محیط کاری پویا و مفرح: کار کردن با بچه ها و فعالیت های ورزشی، محیط کاریت رو خیلی فعال و شاد نگه می داره. از یکنواختی و پشت میزنشینی خسته نمیشی.
  • تعطیلات تابستانی: مثل بقیه معلم ها، تعطیلات تابستانی طولانی داری که فرصت خوبیه برای استراحت، سفر یا پیگیری علاقه مندی های دیگه.
  • امکان ارتقاء شغلی: با سابقه کار، ادامه تحصیل و شرکت در دوره های مختلف، می تونی توی آموزش و پرورش پیشرفت کنی و سمت های مدیریتی یا تخصصی تر بگیری.
  • سلامت جسمی و روحی: خودت مجبور میشی که فعال باشی و ورزش کنی! این خودش یه مزیت بزرگه برای حفظ سلامت خودت.
  • حمایت از فعالیت های ورزشی: آموزش و پرورش این روزها خیلی از دبیران تربیت بدنی حمایت می کنه و فرصت های زیادی برای برگزاری جشنواره ها و برنامه های ورزشی فراهم میکنه.

معایب: چالش هاش چیه؟

  • سختی برخی دروس نظری: شاید فکر کنی تربیت بدنی فقط ورزشه، اما درس های نظری مثل آناتومی، فیزیولوژی، بیومکانیک و … می تونن حسابی سخت و چالش برانگیز باشن و نیاز به مطالعه جدی دارن.
  • فعالیت فیزیکی بالا و احتمال آسیب: معلم ورزش بودن یعنی فعالیت زیاد. ممکنه توی کار یا حین نشون دادن حرکت به دانش آموزان، دچار آسیب دیدگی بشی.
  • هزینه های احتمالی: برای شرکت در برخی کلاس های مربیگری، خرید تجهیزات ورزشی یا لباس های تخصصی، ممکنه نیاز به صرف هزینه داشته باشی.
  • مسئولیت پذیری بالا: تو به عنوان معلم ورزش، مسئول سلامت و ایمنی دانش آموزان توی فعالیت های ورزشی هستی. این مسئولیت خیلی سنگینه و باید حسابی حواست جمع باشه.

انتخاب رشته تربیت بدنی فرهنگیان، تلفیقی از علاقه به ورزش و عشق به معلمی است. اگر این دو در وجودت پررنگ است، این رشته بهترین انتخاب برای توست.

چطور قبولی مون رو در تربیت بدنی فرهنگیان تضمین کنیم؟

قبولی توی رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان یه کار نشدنی نیست، اما نیاز به یه برنامه ریزی دقیق و تلاش مداوم داره. اگه این نکات رو رعایت کنی، شانس قبولی ات حسابی بالا میره:

  1. برنامه ریزی دقیق کنکور: کنکور سراسری، با هر رشته ای که هستی (انسانی، تجربی یا ریاضی)، هنوز هم قدم اول و مهم ترین قدمه. یه برنامه منظم برای مطالعه داشته باش.
  2. تقویت دروس مهم و تأثیرگذار: روی درس هایی که توی کنکور و نمرات نهایی بیشترین تأثیر رو دارن، حسابی تمرکز کن.
  3. آمادگی جسمانی مستمر: اینو جدی بگیر! از همین الان برای آزمون عملی شروع به تمرین کن. یه برنامه ورزشی منظم داشته باش و روی آیتم های آزمون عملی کار کن.
  4. تمرین برای مصاحبه: سوالات رایج مصاحبه فرهنگیان رو پیدا کن و جلوی آینه یا با دوستات تمرین کن. آمادگی برای این بخش، استرست رو کم می کنه.
  5. مطالعه دقیق دفترچه ها: دفترچه ثبت نام کنکور، دفترچه انتخاب رشته و دفترچه راهنمای فرهنگیان رو با دقت بخون. همه اطلاعات و جزئیات مورد نیازت اونجاست.
  6. سلامت جسمی و روحی: روی سلامت خودت کار کن. تغذیه مناسب، خواب کافی و دوری از استرس، بهت کمک می کنه تا هم توی درس خوندن موفق تر باشی و هم برای معاینات پزشکی آماده.

تلاش، انگیزه و برنامه ریزی هدفمند، سه کلید اصلی برای تضمین قبولی شما در رشته دبیری تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان است.

حرف آخر: تلاشت نتیجه میده!

رشته آموزش تربیت بدنی در دانشگاه فرهنگیان، یه فرصت عالیه برای کسایی که دلشون می خواد هم معلم باشن و هم زندگی شون با ورزش گره خورده باشه. این رشته نه تنها آینده شغلی تضمین شده ای داره، بلکه یه زندگی پویا و پر از انرژی رو برات به ارمغان میاره. درست اینه که راه قبولی توی این رشته، هم نیاز به نمره علمی خوب داره و هم آمادگی جسمانی بالا و یه مصاحبه موفق، اما با برنامه ریزی درست و تلاش هدفمند، می تونی به آرزوت برسی و معلم ورزش آینده این کشور باشی.

پس اگه واقعاً عاشق این رشته ای، از همین امروز با تمام وجود برای هدف هات بجنگ. هر قدمی که برمی داری، تو رو به این رویا نزدیک تر می کنه. مطمئن باش که تلاشت بی پاسخ نمیمونه.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شرایط قبولی تربیت بدنی فرهنگیان: صفر تا صد پذیرش ۱۴۰۳" هستید؟ با کلیک بر روی آموزش، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شرایط قبولی تربیت بدنی فرهنگیان: صفر تا صد پذیرش ۱۴۰۳"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه