سخنگوی آتش نشانی: همه بازار های تهران خطرناک اند

سخنگوی آتش نشانی: همه بازار های تهران خطرناک اند

پول گرفتن بیمه شدگان هم تازه اول گرفتاری است!

آفتاب نیوز :

ساماندهی بازار ها و ساختمان های ناایمن یکی از وظایف اصلی شهرداری ها است و با سوختن بازار بزرگ آهن شادآباد بار دیگر انتقاد ها به مدیریت زاکانی در شهرداری فزونی یافته است. وی که طرحش برای قطع درختان جهت ساخت ۶۰۰ مسجد در پارک های تهران با واکنش منفی بسیاری رو به رو شد مسئولیت بحث ایمنی بازار ها را بیشتر متوجه دیگر سازمان ها می داند در حالی که طبق مصوبات شورا باید توسط شهرداری بازار های جایگزین برای بازار های فرسوده تهران ساخته شود.

پس از آتش سوزی بیمارستان گاندی نیز نامه ای منتشر شد که بر اساس مفاد آن از قبل به این محل اخطار داده شده بود اما به دلیل عدم پیگیری واحد مربوطه در شهرداری تهران به آن وقعی نهاده نشده بود.

***

جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی در این باره به آفتاب نیوز گفت: در این حادثه یکی از آتش نشان های ما دچار مصدومیت شد و سه نفر فوتی هم داشته ایم هر چند در اینگونه حوادث معمولاً برخی خودشان شخصاً به اورژانس مراجعه می کنند. همکاران ما مانند بسیاری از مراکز دیگر به بازار آهن شاد آباد هم مراجعه کرده بودند و اخطار های لازم صادر شده بود. ولی متاسفانه مانند خیلی از مراکز دیگر خبری از تمهیدات ایمنی و سیستم های اطفاء حریق در آن نبود. حجم اجناس چیده شده خیلی بیشتر از ظرفیت مغازه ها بود و مانند پلاسکو در بیرون هم جنس چیده بودند که این باعث تنگ شدن معبر شده بود.

در آتش سوزی بیمارستان گاندی هم نامه ای منتشر شد که طبق آن از قبل به مالک اخطار داده بودند هیچ سازوکاری هست که مالک متخلف را مجبور به رعایت مسائل ایمنی نمایید؟

آتش نشانی که قدرت اجرایی ندارد و فقط می تواند بازدید نمایید و اخطار بدهد تا ۲_۳ سال قبل که دستگاه قضایی ورود نکرده بود ساختمان های ناایمن یکی از مشکلات بحرانی شهر تهران بود البته هنوز هم وضعیت بحرانی هست. هرچه اخطار می دادیم چون می دانستند ما اختیاری نداریم و نمی توانیم حتی یک کرکره را پایین بکشیم مالک متخلف هیچ اهمیتی نمی داد اما از چند سال قبل که پرونده ها را به دستگاه قضایی ارجاع می دهیم شرایط مقداری بهتر شده است. این مسئله باعث شده تعداد ساختمان های بحرانی تهران از ۱۲۲ به ۷۱ ساختمان کاهش پیدا کند. سوال این است که حتماً باید دستگاه قضایی ورود کند چرا نباید رعایت ایمنی به فرهنگ تبدیل شود و خود مالکان دلسوزی لازم را به خرج ندهند؟

وی در ادامه گفت: مثلاً افرادی که در محدوده بازار کار می کردند نمی دانستند که آن همه تینر و چسب قابل انفجار و اشتعال است؟ آن افرادی که سال ها نان آن کار را می خورند می دانند که آن همه جنس که تا سقف چیده اند و آن سیم های آویزان برق چقدر خطرآفرین است. از نظر من همه بازار های (تهران) خطرناکند. برچ چهار و پنج سال گذشته انبار چسب بازار سید ولی دچار آتش سوزی شد. یک ساختمان ۵ طبقه با ۲۸۰ مغازه کلا در آتش سوخت. ما بازار آهن شادآباد را در یک شبانه روز جمع کردیم ولی بازار چسب سید ولی سه شبانه روز می سوخت. در زیر زمین پاساژ تا سقف جنس چیده بودند و ۳ روز می سوخت. بازار ها معمولاً مشکلات مشابهی دارند مثلاً مشکلات برقی و جنس چیدن در راهرو ها یکی از دلایل آتش سوزی در آن ها است. آنقدر معبر ها تنگ است که یک موتور هم رد نمی شود بعد که آتش سوزی اتفاق افتاد ماشین آتش نشانی چگونه رد شود؟!

ملکی اظهار کرد: مالکان دچار آتش سوزی که بیمه نیستند طبیعتاً باید خسارت را خودشان پرداخت کنند البته اگر چیزی برایشان باقی مانده باشد که بتواند پرداخت کنند ولی آن هایی هم که بیمه آتش سوزی دارند به این راحتی نیست که تا به بیمه مراجعه کنند بتوانند پولشان را بگیرند آن هم اول گرفتاری است و داستان خودش را دارد و تازه باید از این اداره به آن اداره بروند نمی دانم برو تاییدیه آن را بگیر برو فاکتور اجناس را بیاور!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سخنگوی آتش نشانی: همه بازار های تهران خطرناک اند" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سخنگوی آتش نشانی: همه بازار های تهران خطرناک اند"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه