خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری شده

خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری شده

رودخان/خوزستان کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نقش تغذیه در تشدید یا بهبود علایم آسم، گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده موجب افزایش شیوع آسم می شود.

سیده معصومه تقی زاده در گفت وگو با رودخان، با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.  

وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، قطعا فرد اضافه وزن پیدا می کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علایم آسم را نیز تحریک می کند. افراد چاق، نشانه های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده موجب افزایش شیوع آسم می شود. مطالعات نشان می دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا 3 بیشتری مصرف می کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان ها را مصرف نمی کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می شوند. به نظر می رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها برای مثال دریافت بیشتر میوه ها، سبزی ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا 3 هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن هایی که درصد زیادی امگا 6 دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه ای برای بیماران مبتلا به آسم  

وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی شود اما علایم آسم را تشدید می کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش های حساسیتی و تحریک آسم می شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علایم آسم می شود، اگر والدین احساس می کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علایم آسم را تشدید می کنند؟

وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می تواند منجر به تشدید علایم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت ها در برخی غذاها مانند میوه های خشک، میگو، آبمیوه های اسیدی، نوشابه های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافیین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه های ریفلاکس اسید معده می شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

پایان خبر رودخان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری شده" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری شده"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه